Autor: Marie Klírová
07.01.2019, 15:05 / Aktualizace: 07.01.2019, 15:07
Výkonná rada v prosinci

V pondělí 10. prosince odpoledne se na společném jednání sešli členové nové a předcházející výkonné rady OS a členové nové a předcházející dozorčí rady OS. V úterý 11. prosince poprvé jednala nově zvolená výkonná rada.

Na pondělním jednání se podrobně probralo, jak v jednotlivých krajích vypadá vyjednání o zvýšení mezd a platů a o přiznání příplatku za směnnost ve výši slíbené ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. I když mnohde jsou jednání zatím v začátcích, dosavadní informace celkově nejsou příliš příznivé.

Druhá část pondělního jednání byla věnovaná neformální výměně zkušeností z činnosti výkonné a dozorčí rady odborového svazu.

V úterý se výkonná rada shodla, že i v nadcházejících letech bude jednat vždy druhé úterý v měsíci, v případě potřeby začne dvoudenní jednání již v pondělí odpoledne.

Předsedkyně Dagmar Žitníková navrhla, aby se v příštím roce místo tradičních jarních porad s předsedy odborových organizací nebo jejich zástupci konalo společné setkání členů krajských rad.

V libereckém kraji se bude při nejbližší příležitosti konat krajská konference, protože zástupkyně tohoto kraje Jana Hnyková byla zvolena do funkce místopředsedkyně odborového svazu a její náhradník do výkonné rady nebyl na podzim na krajské konferenci zvolen.

Předsedkyně Dagmar Žitníková informovala o aktuálním dění ve zdravotnictví a sociálních službách a poprosila o maximální podporu „Petice za zavedení jednotného platového systému odměňování všech zaměstnanců ve zdravotnictví a v sociálních službách bez ohledu na právní formu zařízení“ a sbírání podpisů pod ni.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí