Autor:
11.09.2017, 12:29 / Aktualizace: 10.10.2017, 15:47
Prosadili jsme zvýšení platů od 1. listopadu!

Vážené kolegyně a kolegové,
s radostí vám oznamujeme, že se nám podařilo prosadit náš záměr – zvýšit platy pro zaměstnance veřejných služeb. V pondělí 11. září se vládní koalice shodla, že se od 1. 11. 2017 zvýší platové tarify pedagogům o 15 % a zaměstnancům ve veřejných službách o 10 %. Zaměstnanci ve zdravotnictví se zvýšení dočkají od 1. ledna 2018.

Připomínáme, že nic nepřichází samo. K prosazení tohoto našeho požadavku jsme museli využít všech prostředků. Jednání byla těžká, probíhala od dubna a nakonec jsme skončili ve stávkové pohotovosti odborových svazů veřejných služeb.

Ještě v pondělí 11. září ráno se před Úřadem vlády také demonstrovalo - viz fotografie níže. Předsedové, místopředsedové a další zástupci odborových svazů připomněli členům vlády oprávněné platové požadavky odborů. A záměr se přetavil ve skutek.

Všem vám děkujeme za podporu.

Vedení odborového svazu

Foto Petr Kolev Sondy revue

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí