Autor: Bc. Jana Hnyková předsedkyně ZO OSZSP ČR Domov důchodců Velké Hamry
14.11.2018, 14:18 / Aktualizace: 14.11.2018, 14:21
Ze života odborové organizace Domov důchodců Velké Hamry

Základní odborová organizace Domov důchodců Velké Hamry se v roce 1996 odtrhla od Základní organice OSZSP ČR Centrum sociálních služeb Jablonec nad Nisou a působí dodnes. Tehdy to byl krok správným směrem, chtěli jsme pro naše odboráře dělat více a měli jsme jiné představy o odborové práci.

Dodnes zaměstnanci a především odboráři vzpomínají na naše cestování po Evropě a jejich děti na zájezdy. Když se ohlédnu zpátky, byly to krásné roky a zůstaly nezapomenutelné vzpomínky. Při setkáních si o nich povídáme a vím, že v té době to někdy byly krušné časy v sociálních službách, ale zájezdy a další činnost držela a stabilizovala celý tým v našem domově.

Po návratu z práce v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR do organizace jsem se pustila nejen do rejstříkového soudu, ale začali jsme spolu s vedením organizace plánovat pro naše zaměstnance zájezdy.

K dnešnímu dni jsme absolvovali zájezd do Moritzburgu na výstavu Tři oříšky pro Popelku, která se konala v prostorách zámku, kde se pohádka natáčela.

Také jsme vyrazili za nákupy do Polska do Kudowy Zdroje a při tom stihli výšlap do Stolových hor.

Ve dnech 12. – 14. října 2018 jsme podnikli zájezd na jižní Moravu, kam jinam než do sklípku. V pátek jsme stihli navštívit Třebíč a Jadernou elektrárnu Dukovany. V sobotu jsme se rozdělili a každý podle gusta buď přešel Pavlovské vrchy, nebo navštívil Mikulov a zbytek se šel koupat do rakouských termálních lázní v Laa an der Thaya. Nahřát si tělo není vůbec špatné.

Večer nás čekal sklípek, ochutnávka vína s výkladem, dobré občerstvení a cimbálovka ve sklípku vinařství Volařík. Musím moc pochválit všechny zaměstnance vinařství, byli moc milí a zpříjemnili nám celé tři dny pobytu. Všem doporučuji, servis byl dokonalý.

V neděli jsme na zpáteční cestě navštívili Telč. Celý zájezd by se nemohl povést, kdyby za volantem neseděl bezvadný řidič pan Balatka, doporučuji, jezdí s námi pár let a jsme s nim moc spokojeni. Zpětná odezva byla pozitivní a tomu jsem moc ráda, naše úsilí na zorganizování zájezdu bylo vynaloženo správně.

No a jak to bývá, sotva jsme se vrátili, začali jsme plánovat dál. Naši odboráři, zaměstnanci a jejich blízcí se mohou těšit v únoru na divadelní představení ve Studiu DVA Brouk v hlavě a na konci června na představení Drákula v Otáčivém hledišti v Českém Krumlově.

Práce odborová není lehká, kdo je ve výboru, ví, jak je někdy těžké bojovat za ostatní, posunout a zlepšovat život zaměstnanců, jejich postavení, práva a jejich platy a mzdy. Moc mě těší, že za poslední měsíc do naší odborové organizace vstoupilo dalších pět lidí. To mě moc posiluje, že naše práce v odborech není zbytečná, ale má smysl.

Děkuji všem svým kolegyním z výboru – místopředsedkyni Miladě Saganové, naší dlouholeté pokladní Lence Šrajerové, členkám výboru Mileně Průchové a Janě Gilarové za práci za uplynulé volebním období.

Přidávám pár fotografií z našich letošních zájezdů.

Foto autorka

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí