Autor: Václav Matoušek, regionální pracovník
21.05.2015, 13:52 / Aktualizace: 21.05.2015, 13:54
Konference a oslava MDŽ v ZO Psychiatrická nemocnice v Dobřanech

V pátek 13. března jsem měl možnost účastnit se konference v ZO Psychiatrická nemocnice v Dobřanech, a to na základě pozvání předsedy ZO Milana Synka a členky výboru ZO Soni Vytiskové. Konference se za odborový svaz účastnili také místopředsedkyně Ivana Břeňková a místopředseda Lubomír Francl. Za zaměstnavatele se účastnil ředitel Psychiatrické nemocnice MUDr. Vladislav Žižka a hlavní sestra Bc. Hana Benediktová. Konference ZO byla zároveň spojena s oslavou Mezinárodního dne žen.

V první části programu konference byla prezentována především činnost odborové organizace, tedy hospodaření, činnost v oblasti BOZP, kulturních aktivit, kolektivního vyjednávání atd.

Ing. Břeňková a MUDr. Žižka popsali aktuální situaci v resortu. Je připravována reforma psychiatrické péče a diskutuje se o budování ambulantních zařízení zabývajících se psychiatrickou léčbou, tzv. centrech duševního zdraví. Hospodaření Psychiatrické nemocnice v Dobřanech bude dle zaměstnavatele v roce 2015 vyrovnané.

Následovala všeobecná zdravice vůči dočasně nepřítomnému předsedovi ZO Milanu Synkovi s přáním jeho brzkého uzdravení a vrácení do pracovního procesu.

Po této oficiální části následoval opravdu bohatý a příjemný kulturní program pořádaný touto odborovou organizací. A líbilo se jak hudební vystoupení kolektivu zaměstnanců s názvem To všechno odnes čas, tak i vystoupení hudební skupiny Queen revival.

Foto autor

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí