Autor: Bc. Jana Hozáková, řídící sekce pro práci s členskou základnou
05.06.2017, 13:57 / Aktualizace: 05.06.2017, 14:00
Učili jsme se, jak zaujmout, reagovat a odpovídat na dotazy a námitky

V pondělí 15. května se v zasedací místnosti v sídle našeho odborového svazu mělo sejít 12 statečných odborářů ze základních organizací napříč celou republikou k absolvování dvoudenního semináře zaměřeného na komunikační dovednosti a nábor do odborů. Nakonec nás bylo jen 11, jeden z členů se na poslední chvíli omluvil ze zdravotních důvodů, ale to semináři nic neubralo na jeho zajímavosti a náročnosti.

Pod vedením Mgr. Ladislava Peterky jsme se dva dny potýkali se záludnostmi verbální i neverbální komunikace. Učili jsme se nejen prezentovat odbory tak, abychom zaujali, ale hlavně reagovat na otázky a připomínky.

Seminář skončil – a co bude dál? Věřím, že kromě nabytých vědomostí a nacvičených komunikačních dovedností si účastníci semináře odvezli i chuť do práce a už nyní nadšeně vyprávějí o odborech svým kolegům neodborářům, kteří po takovém rozhovoru nebudou váhat a rozšíří naše řady. Vlastně se budou jen divit, že to neudělali dřív.

V rámci sekce pro práci s členskou základnou chystáme setkání členů sekce, účastníků semináře, ale i těch, kteří měli zájem se semináře zúčastnit, ale z různých důvodů nemohli. Budeme si navzájem předávat své zkušenosti s náborem, učit se efektivně komunikovat, věnovat se náboru nových členů do odborů.

Věřím tomu, že vy, stejně jako já, si myslíte, že práce odborů má smysl. Že navyšování členské základny pomůže nenechat odbory zaniknout. Že hlas odborů bude s narůstající členskou základnou stále víc slyšet. Vždyť odbory jsou jediné, kdo se nás, normálních pracujících lidí, zastane a snaží se zlepšit naše pracovní i platové podmínky.

Pokud se i vy chcete podílet na nárůstu členské základny, neváhejte nás kontaktovat. Jsme sekce pro práci s členskou základnou, jsme tu pro vás.

Foto autorka

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí