Autor: Za kolektiv zaměstnanců a rodinných příslušníků Domova na Liščině Anna Václahovská
02.08.2018, 14:15 / Aktualizace: 02.08.2018, 14:15
Z Ostravy jsme se vydali za krásami jižních Čech

Bylo teplé páteční ráno 15. června, když se sešli odboráři i neodboráři z ostravského Čtyřlístku – centra pro osoby se zdravotním postižením se svými rodinnými příslušníky, aby se zúčastnili zájezdu do jižních Čech. Plánovaná trasa vedla do Telče, Třeboně s ubytováním a poté do Českého Krumlova.

Protože čert nikdy nespí, na benzínové stanici před Brnem, kde jsme se zastavili na občerstvení, začal autobus stávkovat. Díky pohotovosti řidiče a za skvělých organizačních schopností organizátorky zájezdu se po pár hodinách podařilo sehnat náhradní autobus, kterým jsme docestovali, a tudíž měli možnost zhlédnout jak zámek, tak náměstí v Telči a přesunout se do kempu v Třeboni.

Druhý den jsme strávili prohlídkou Třeboně, kde si každý vybral aktivitu podle svého přání. Někteří se prošli centrem a zámeckým parkem, aktivní sportovci na kolech, lenivci zvolili projížďku lodí po rybníce, zdatní pivaři pak exkurzi do místního pivovaru s ochutnávkou piva.

Poslední den jsme se přemístili do Českého Krumlova. Zde se někteří plavili po Vltavě na vorech centrem Krumlova. Myslíme si, že to byl krásný zážitek. Neméně zajímavá byla i prohlídka českokrumlovského zámku s jeho bohatou historií. Ostatní, kteří nevyužili možnosti plavby na vorech nebo návštěvy zámku, využili čas k prohlídce historického centra města.

Velký podíl na tomto skvěle zorganizovaném zájezdu měla organizátorka zájezdu, její zasvěcený historický výklad o navštívených místech nás všechny uchvátil.

Chtěli bychom tímto poděkovat nejen za tento úžasný zájezd, ale za všechny, které pro nás výbor základní organizace Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením, Ostrava, p. o., pořádá. A že jich není málo.

Foto autorka

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí