Autor:
12.10.2016, 08:43 / Aktualizace: 02.10.2018, 19:41
Pražská krajská konference - 15. 9. 2016

Na krajské konferenci se ve čtvrtek 15. září 2016 v budově odborového svazu v Praze sešli zástupci odborových organizací z Prahy.

Konference si vyslechla zprávu předsedkyně krajské rady Růženy Menšíkové o činnosti pražské krajské rady – viz níže jako soubor ke stažení.

Předsedkyně odborového svazu Dagmar Žitníková seznámila s plněním programu odborového svazu v uplynulém období a informovala o možných nových benefitech pro členy odborového svazu. Zrekapitulovala nejdůležitější aktuální dění ve zdravotnictví a v sociálních službách a stanoviska a požadavky odborového svazu. Místopředsedkyně Ivana Břeňková informovala o projednávané legislativě a připomínkách odborového svazu k novelizacím a návrhům zákonů.

Krajská konference zvolila 10 delegátů na celostátní konferenci.

Na závěr konference přijali delegáti usnesení:

Delegáti krajské konference vyzývají vládu, aby podpořila návrh odborů na přijetí novely zákoníku práce, § 109, jejímž obsahem bude sjednocení odměňování zaměstnanců v lůžkových zdravotnických zařízeních pod plat.

Delegáti krajské konference vyzývají vládu, aby bezodkladně řešila personální krizi ve zdravotnictví a krizi v sociálních službách, která negativně dopadá na pacienty, klienty a zaměstnance.

Foto Miloslav Toušek

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Osobních ochranných prostředků v práci

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí