Autor:
18.03.2020, 23:54 / Aktualizace: 19.03.2020, 00:03
Dopis ministra vnitra Jana Hamáčka zdravotníkům a jejich dalším kolegům

Vážení zdravotníci, lékařky, lékaři, sestry a všichni, kdo pečujete o naše zdraví, skláním se před vaším nasazením. Vím, že nespíte, nejíte, nestačíte si dojít na toaletu, nedostanete se domů. Bojíte se o své blízké jako my všichni, možná dokonce více, protože víte, o co jde.

Děkuji vám všem upřímně za to, že to nevzdáváte. Jste v první linii. Všichni, nejen ti na odborných pracovištích fakultních nemocnic nebo záchrankách, ale i v krajských a okresních nemocnicích, v ambulancích, v lékárnách.

Mrzí mě, že se nepodařilo včas zajistit potřebný materiál, ale teď je důležité především zvládnout epidemii koronaviru, aby se neopakoval italský scénář i v České republice.

Osobně pro to dělám maximum. Od soboty jsem převzal odpovědnost za koordinaci dodávek potřebného materiálu z Číny. Můj tým pracuje nepřetržitě a výsledky se již dostavily.

V pátek ráno do Prahy přiletí z Číny letoun s 1,1 mil. respirátorů na palubě. V sobotu budou následovat další dvě letadla, ráno cargo China Eastern s nákladem více než 7 mil. roušek a odpoledne obří stroj An-124 Ruslan s více než 100 tunami materiálu. Další dodávky tolik potřebného materiálu budou následovat.

Ještě jednou děkuji za vaši práci. Společně to zvládneme!

V hluboké úctě

Jan Hamáček, ministr vnitra

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí