Autor: Mgr. Ivana Štěpánková
17.01.2013, 13:24 / Aktualizace: 17.01.2013, 13:25
Je sanitářský kurz dostatečnou kvalifikací?

Dobrý den, po inspekci v našem zařízení nás inspektorka informovala, že sanitářský kurz není dostatečnou kvalifikací pro výkon práce pracovníků v sociálních službách. Vedení domova doporučila, aby pracovníci absolvovali nové kurzy a v případě, že zaměstnavatel nemá prostředky, pak i na vlastní náklady. Až dosud jsem měl za to, že pro pracovníka v sociálních službách je sanitářský kurz dostatečnou kvalifikací.

K. C., Liberecký kraj

V zásadě máte pravdu, „starý“ sanitářský kurz je stále dostatečnou kvalifikací pracovníků v sociálních službách, pokud ovšem absolvovaný kurz splňoval ještě další podmínky. Jako pracovník v sociálních službách je způsobilý ten, kdo absolvoval akreditovaný kvalifikační kurz všeobecného sanitáře podle zákona o nelékařských zdravotnických povoláních a k tomu tento kurz musel být uskutečněn přede dnem 1. ledna 2007 – viz § 40 vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách, v platném znění.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Osobních ochranných prostředků v práci

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí