Autor: Zdeněk Vohnout, člen dozorčí rady
30.01.2018, 14:08
Informace o činnosti dozorčí rady OS

Dozorčí rada se od posledního bulletinového příspěvku svého člena Bc. Stanislava Taťouna sešla vždy v polovině každého měsíce, mimo měsíce srpna. Vzhledem ke skutečnosti, že balancujeme na hranici usnášeníschopnosti (původně zvolených bylo sedm členů, nyní jsme zůstali čtyři), v srpnu bychom kvůli období dovolených nenalezli společný termín jednáni.

Při pravidelných kontrolách účetnictví nebyly nalezeny závažnější nedostatky, pravidelně probíhá kontrola pokladny i stravenek. Probíhá též kontrola činnosti ZO, odvodů členských příspěvků, zasílání hlášenek ze Zajišťovacího fondu i D.A.S., kontrola zápisů regionálních pracovníků u namátkově vybraných základních organizaci – vždy provedeno na základě předložených materiálů z programu Trewis. V květnu jsme společně s kolegou Miroslavem Studeným provedli inventuru společnosti Bona Serva. Opět byly zjištěny některé nedostatky, o kterých byla informována dozorčí rada Bona Servy.

Zjistili jsme, že se některé položky objevuji zároveň v inventarizaci Bona Servy i odborového svazu. Domluvili jsme se o novém systému inventarizace, která by měla proběhnou v prosinci 2017. Tímto se již vyvarujeme duplicitních položek u obou organizací.

Dne 14. záři 2017 se členové dozorci rady zúčastnili společně s vedením OS a dalšími odboráři z celé republiky mítinku Konec levné práce ve sportovní aréně Sparta v Praze.

V poslední době se dozorčí rada zabývá čerpáním rozpočtu odborového svazu a společnosti Bona Serva za uplynulé období.

Členové dozorčí rady jsou členy pracovních skupin připravujících VIII. sjezd OS, který se bude konat v příštím roce.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí