Autor:
02.04.2019, 05:32 / Aktualizace: 12.04.2019, 08:26
OS i ČMKOS podporují stávkovou pohotovost a požadavky zaměstnanců Charity ČR

Kvůli neproplácení části odvedené péče jsou ve stávkové pohotovosti zaměstnanci Charity Česká republika, Asociace domácí péče, České asociace sester – Sekce domácí péče a odborné společnosti Gratia Futurum 913. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR i Českomoravská konfederace odborových svazů stávkovou pohotovost a požadavky zaměstnanců plně podporují.

„Plně podporujeme stávkovou pohotovost a požadavky sester domácí péče. Současná situace je tristní. Sestry, které v terénu odvádějí kvalitní, potřebnou a nenahraditelnou zdravotní péči pro pacienty, jsou finančně podhodnocené, společensky nedoceněné a svými mzdami sponzorují a zachraňují systém. Bez nich by mnozí pacienti skončili v nemocnicích, což je pro ně složitější a navíc je nemocniční péče dražší. Není ovšem možné, aby sestry, které do svého povolání, či spíše poslání, dávají samy sebe, byly dál zneužívány. Opakovaně varujeme, že celý systém zdravotnictví je před kolapsem. Není za pět minut dvanáct, ale pět minut po dvanácté. Kvalitní a dostupné zdravotnictví se bez peněz udržet nedá,“ uvádí předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Tiskovou zprávu informující podrobněji o situaci najdete níže jako soubor ke stažení.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí