Autor: Dagmar Žitníková
23.10.2013, 09:38 / Aktualizace: 23.10.2013, 09:48
Pojďme volit!

Albert Einstein kdysi řekl: „svět nebude zničen těmi, kteří páchají zlo, ale těmi, kteří se na ně dívají, aniž by něco udělali“. V nejširším slova smyslu lze tento citát použít i v souvislosti s nadcházejícími volbami. Mnoho lidí se dnes domnívá, že nemohou nic ovlivnit. S tímto postojem je to pravda. Kdo se jen dívá a nekoná, nemůže ovlivnit nic.

Prosím, kolegové a kolegyně, přestaňte se jen dívat a běžte k volbám. Nenechte za sebe rozhodnout jiné.

Nenechte se ovšem také zmást. Před tím, než budete vhazovat do urny svůj hlas a rozhodovat o naší společné budoucnosti, nechte si hlavou proběhnout uplynulých sedm let. Let plných zápasů a boje o udržení veřejného zdravotnictví, veřejného zdravotního pojištění, veřejných sociálních služeb. Let, kdy jsme se spolu snažili udržet důstojné pracovní podmínky a slušné platy a mzdy. Vzpomeňte, kolik nás stálo úsilí, abychom zabránili úplné devastaci zdravotnictví a sociálních služeb. Vzpomeňte, kdo prosazoval zrušení platů, liberalizaci zákoníku práce, snížení práv odborů.Vzpomeňte, kdo nás do dnešní krizové situace dovedl, a vystavte mu negativní účet.

Na druhou stranu se, prosím, také podívejte na to, co vám kdo nabízí. Podívejte se jak na programy politických stran, tak na jejich kandidáty. Programy jsou velmi důležité - odbory, pokud s návrhy souhlasí, tak jejich plnění vyžadují, a pokud volíte stranu, která ve svém programu to, co odbory požadují, nemá, nemáte co vyžadovat. Jako jediná strana má ve svém programu spolupráci s odbory ČSSD. A také důstojné pracovní podmínky, konkrétní částku na zvýšení minimální mzdy a veřejné zdravotnictví se spravedlivě ohodnocenými profesionály.

Na kandidátkách najdete i odboráře. Podpořte je!

Kandidáti do Poslanecké sněmovny jsou neméně důležití, a to zvláště letos. Na kandidátkách různých politických stran jsou i odboráři. Lidé, které znáte, lidé, kteří za sebou mají kus poctivé práce, lidé, kteří jsou ochotní udělat něco pro ostatní.

Vážené kolegyně a kolegové, odbory jsou pestrou směsicí různých názorových myšlenek a proudů – jedno ovšem mají společné. Odbory jsou sociální. Prosazujeme spravedlnost, solidaritu, vzájemnou pomoc. Pomozte tedy i vy dostat do Poslanecké sněmovny naše lidi. Dejte, prosím, svůj hlas odborářům. Dejte, prosím, svůj hlas slušným lidem.

Pomozte dnes jim a zítra oni pomohou nám.

V Praze kandiduje Jaroslav Zavadil.

V Liberci kandiduje Jana Hnyková.

V Hradci Králové kandiduje Iva Řezníčková.

V Ostravě kandiduje Dáša Valová.

Ve Zlíně kandiduje František Dufka.

Jinde jsou možná další. Prosím, podpořte i je. A nezapomeňte na kroužky!!!

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí