Autor: Dagmar Žitníková
22.08.2012, 14:52
Odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždírce

Ve Ždírci u Polné na Vysočině se obyvatelé domova pro seniory a zaměstnanci dočkali přestěhování do zrekonstruovaných prostor. Domov na pozvání odborové organizace a členky výkonné rady odborového svazu Jiřiny Marešové navštívila v pondělí 23. července předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s dalšími členy krajské rady. Všichni pozvaní byli velmi překvapeni jak skloubením moderního vybavení s historickým nábytkem, tak milou a příjemnou atmosférou domova. Z obyvatel i zaměstnanců dýchala pohoda a radost.

Paní ředitelka Martina Matějková přišla s plánem na den otevřených dveří a návštěvy dětí ze škol. Domov se tedy nejen zrekonstruoval, ale také otevřel pro veřejnost, aby se propojil život jeho obyvatel se životem lidí z vesnice. V domově se ovšem snaží všichni. Zaměstnanci přicházejí s nápady, jak vylepšit prostředí pro klienty a jak zpestřit jejich denní programy. Grilování na zahradě, taneční odpoledne, kanisterapie jsou jen krátkou ukázkou bohatosti života v domově.

V závěru nás s kolegyní napadlo, že odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždirce. Důstojně a v příjemném prostředí tady za přispění zaměstnanců tráví podzim života lidé, kteří se pro tento způsob rozhodli. My samy jsme si s kolegyní řekly, že pokud bychom potřebovaly ve stáří pomoc, tak Ždirec by u nás vyhrál.

Odborům děkujeme za pozvání, paní ředitelce za čas, který nám věnovala, a všem přejeme, aby se jak klientům, tak zaměstnancům dařilo.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí