Autor:
26.07.2012, 12:33 / Aktualizace: 24.09.2012, 16:11
OS se ptal Hegera, hejtmanů a pojišťoven na budoucnost nemocnic - dopisy a odpovědi

S žádostí, aby informoval odbory a další veřejnost o svých konkrétních záměrech s lůžkovými zařízeními, se na ministra zdravotnictví Leoše Hegera obrátila ve středu 25. července 2012 předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková.

Připomíná, že odborový svaz je stále přesvědčen, že avizované rušení lůžek i celých nemocnic povede ke zhoršování dostupnosti zdravotní péče a že nebude splněné slibované zvýšení kvality péče a její bezpečnosti.

Dalším dopisem se ve středu Žitníková obrátila na hejtmanky a hejtmany všech krajů. Žádá o informace týkající se uzavírání smluv mezi zdravotními pojišťovnami a nemocnicemi v krajích a o sdělení, zda vědí, že by se u nich měla nějaká nemocnice uzavřít.

V úterý 24. července zaslala podobný dopis ředitelům všech zdravotních pojišťoven místopředsedkyně zdravotnického odborového svazu Ivana Břeňková, které je zároveň vedoucí tripartitního pracovního týmu ke zdravotnictví. Žádá o informace, které nemocnice mají již se zdravotní pojišťovnou jistou smlouvu o poskytování zdravotní péče pro rok 2013 a následující období, ve kterých zatím nedošlo k dohodě a které již smlouvu ze strany zdravotní pojišťovny mít uzavřenu nebudou. Uvádí, že tyto informace budou využity při následujícím jednání se zřizovateli a zaměstnavateli a na jednání Pracovního týmu Rady hospodářské a sociální dohody pro zdravotnictví.

Všechny tři zmíněné dopisy  a odpovědi na ně viz níže jako přílohy ke stažení.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí