Autor: Marie Klírová
25.09.2012, 16:15 / Aktualizace: 15.11.2012, 21:28
Podpořte PETICI za záchranu nemocnic!

Tisková konference s názvem Poslední příležitost zastavit připravené rušení nemocnic! v úterý 25. září 2012 symbolicky pět minut po dvanácté v Praze odstartovala společnou kampaň za záchranu nemocnic v regionech a petici Občané, braňte svoje nemocnice!

Společné prohlášení, petici a další dokumenty viz níže jako soubory ke stažení.

Petici lze podepsat také elektronicky na http://plarmy.org/petice/new/

Představitelé Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Svazu pacientů ČR, Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů podepsali nejen společné prohlášení, ale také společné dopisy poslancům a poslankyním, senátorkám a senátorům, ombudsmanovi a prezidentovi republiky.

Akci podporuje také Českomoravská konfederace odborových svazů a osobně ji svojí přítomností na tiskové konferenci podpořil Jan Rejský, předseda Odborového svazu pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech Moravy.

Záznam tiskové konference lze vidět na webu ČMKOS: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3485-3/video-zamestnavatele-odbory-a-zastupci-pacientu-spolecne-proti-likvidaci-nemocnic-v-regionech

K historicky první společné konferenci vedla její organizátory současná snaha vlády a zdravotních pojišťoven ekonomicky zruinovat mnohé nemocnice a vytvořit tak předpoklad k jejich zrušení, případně levnému prodeji.

Vyhláškou o místní a časové dostupnosti péče si vláda již vytvořila předpoklad k tomu, aby mohla legálně zlikvidovat až polovinu nemocnic – tedy zrušit poskytování zdravotní péče a propustit zaměstnance.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí