Autor: Dagmar Žitníková
28.04.2017, 22:07
Žitníková a Horecký jednali s Babišem o financích na platy v sociálních službách

Ve středu 26. dubna odpoledne jednali předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a prezident Unie zaměstnavatelských svazů ČR Jiří Horecký s 1. místopředsedou vlády a ministrem financí Andrejem Babišem a jeho náměstky.

Jak předsedkyně Žitníková, tak prezident Horecký seznámili vicepremiéra Babiše s kritickou personální situací v sociálních službách. Informovali ho o extrémním přetěžování pracovníků, o zhoršení péče pro klienty a o nízkých odměnách za práci. Přednesli společný požadavek odborů a zaměstnavatelů přeřadit pracovníky v přímé péči a sociální pracovníky do zdravotnických tabulek a k tomu předali krátký informační materiál a kompletní materiál MPSV na jednání tripartitního pracovního týmu pro sociální otázky – oba viz níže jako soubory ke stažení.

Vicepremiér Babiš sdělil, že je se situací obeznámen, že viděl výplatní pásky pracovnic, kde mají 12 000 Kč měsíčně čistého, a že souhlasí s naší informací, že platy jsou extrémně nízké. Ovšem slib, že ministerstvo financí najde prostředky na navýšení platů a mezd, nepadl. Předsedkyně Žitníková vicepremiéra Babiše vyzvala, aby návrh na přeřazení pracovníků podpořil a aby Ministerstvo financí pomohlo problém nedostatku peněz vyřešit.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí