Autor: Mgr. Marcela Holčáková, předsedkyně krajské rady OSZSP ČR Zlínského kraje
22.08.2017, 14:07 / Aktualizace: 22.08.2017, 14:11
Sportovní odpoledne v domově v Pržně aneb Mistrovství přátel lehké atletiky

Po loňské velmi vydařené sportovní akci v duchu olympijských her pod názvem Rio de Pržno i letos v Domově se zvláštním režimem Pržno ve středu 26. července proběhlo sportovní odpoledne, tentokrát pod názvem Mistrovství přátel lehké atletiky.

Po zahájení sportovního dne vystoupila s úvodním slovem vedoucí domova Bc. Hana Davidová a radní Zlínského kraje pro sociální záležitosti, neziskový sektor a rodinnou politiku Michaela Blahová. Následovalo vystoupení uživatelů domova, předvedli přítomným své hudební nadání a zazpívali oblíbené písničky v doprovodu harmoniky. Po vyhlášení disciplín bylo odstartováno „měření sil“ o medaile, diplomy a ceny.

Pozvání přijali i zástupci a uživatelé spolupracujících sociálních služeb. V hojném počtu se zúčastnili z Domova se zvláštním režimem Loučka, Domova sociálních služeb Návojná a Domova Jitka. Ani počáteční hrozba deště nezkazila nadšení a radost z pohybu.

Soutěžilo se v pěti sportovních disciplínách: hod CD diskem, překážkový běh, sportovní kvíz, slalom s míčkem a pétanque. Každé sportoviště mělo svého garanta z řad pracovníků aktivizačního úseku, který dohlížel na průběh disciplíny, dodržování pravidel, a poté vyhodnotil nejlepší účastníky sportovní soutěže.

Soutěžní odpoledne zpestřil svým vystoupením žonglér Čenda, který pobavil žonglérskou a ohňovou show velké i malé diváky. Po celou dobu sportovního klání atmosféru zpříjemňovalo hudební Duo Štrekovjanka – pan Pala a pan Gerža – a bohaté občerstvení připravené pracovníky a uživateli domova. Odpoledne bylo zakončeno vyhlášením vítězů a předáním cen za odvedené sportovní výkony. Při loučení bylo přání všech zúčastněných i v příštím období pokračovat v započaté tradici – pořádání sportovních akcí v přátelském duchu.

Poděkování patří všem zaměstnancům domova, kteří se podíleli na přípravě a realizaci sportovního dne, a také sponzorům akce, zejména firmám: Lakovna Hajdík, a. s., z Jablůnky, BR servis, s.r.o., ze Vsetína a Výtahy Vsetín, a.s., kteří se finanční podporou spolupodíleli na zkvalitnění poskytovaných služeb v Domově se zvláštním režimem Pržno.

Foto Dagmar Dědková

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí