Autor: Denisa Stolarczyková, předsedkyně ZO OSZSP ČR NsP Karviná-Ráj, pracoviště Orlová
07.01.2019, 16:03
O nemocnici v Orlové dál bojujeme. Snad zdravý rozum zvítězí!

Všichni zaměstnanci se bouří, nesouhlasí s tím, že by byla naše nemocnice zrušena. Je to zlovůle kraje a kanibalismus okolních nemocnic, protože jsou to právě okolní nemocnice, kterým chybí lékaři a sestry. Stále dokola opakujeme své argumenty, že jsme plně funkční, že jsme personálně vybaveni. A to že jsme v dluhu? Které nemocnice nejsou? To je systémová chyba, za kterou my nemůžeme.

Máme velkou spádovou oblast, takže kam občané půjdou? Když odejdou lékaři, tak nebudou zajištěny ani ambulance? Takže sliby, že občané budou mít zajištěno chirurgické, interní a ortopedické ošetření, zůstanou jen sliby.

Před 170 účastníky sjezdu OSZSP ČR pan premiér Babiš pronesl, cituji: "Ředitelé mají chodit v předklonu, když mají lékaře a sestry." Náš pan ředitel v předklonu nechodí, ba naopak nám definitivně sděluje, že musíme jít pracovat do nemocnice v Karviné.

Rozhodnutím kraje však přijdeme o lékaře a většinu zdravotnického personálu, protože, jak sami sdělili, tak jim nikdo nebude nařizovat, kde mají pracovat, oni si  pracoviště zvolí sami. Myslíme si, že zrušení orlovské nemocnice přinese jen krach obou nemocnic.

Naši nemocnici nedáme a budeme o ni bojovat, stále pevně věříme, že zvítězí zdravý rozum. Nad čím? Třeba nad kanibalismem, zlovůlí atd.

Kdopak bude z tohoto rozhodnutí profitovat? A je to fér?

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí