Autor:
27.06.2019, 23:32 / Aktualizace: 04.07.2019, 06:41
Společná tisková konference odborů a poskytovatelů zdravotní péče

Společná tisková konference odborů a poskytovatelů zdravotní péče kvůli situaci ve zdravotnictví v roce 2020 se konala ve čtvrtek 27. června v Praze. Vystoupili na ní představitelé Asociace českých a moravských nemocnic, Charity Česká republika, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky a Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů. Záznam viz na: https://www.cmkos.cz/cs/obsah/219/proc-se-nemocnice-poskytovatele-domaci-pece-nedohodly-se-zdr/111696

Společně vyzvali Ministerstvo zdravotnictví, aby zajistilo pro příští rok dostatek financí na úhradu zdravotní péče, včetně financí zvýšení platových tarifů a mezd (zdravotníků i nezdravotníků), zvýšení počtu zaměstnanců a potřebných investic.

Pro rok 2020 společně požadují:

● Rozdělit do všech segmentů 45 mld. (25 z účtů ZP).

● Zvýšit úhrady nemocnicím minimálně o 12 %, racionální zvýšení je o 15 % (srovnávání úhrad).

● Zvýšit úhrady za následnou péči o 1000 Kč na lůžko a den.

● Zvýšit úhrady za domácí péči o 40 %.

● Zvýšit úhrady za zdravotní péči poskytovanou v sociálních službách o 40 %.

● Ostatním segmentům zvýšit úhrady proporcionálně

Foto Jana Hnyková

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí