Autor: Pavla Záhumenská, členka ZO Čtyřlístek Ostrava
02.08.2018, 09:30
Podařený zájezd do Polska vedl na krásná místa i do dobrodružství v podzemí

Jsem členkou ZO Čtyřlístek Ostrava a chci se se čtenáři podělit o své zážitky ze zájezdu do Polska, který se konal 5. května. Velmi nás s manželem zaujala hned první zastávka v Dolním Slezsku. Po příjezdu do Osówki jsme vyfasovali všichni ochranné helmy a dobrodružství započalo. Každý se mohl rozhodnout, zda-li půjde krátkou trasu, nebo „extrémní“ trasu.

Procházelo se podzemním městečkem, přes všudypřítomnou vodu. Všude se muselo dávat pozor na hlavu, neboť některé chodby byly velmi nízké a opředené ocelovými konstrukcemi. Průvodci nám lámavou česko-polštinou osvětlili vše o tomto záhadném místě. Největším dobrodružstvím v tomto objektu bylo bezesporu plavení se podzemním jezírkem na pramičce a poté chůze v naprosté tmě po úzkých fošnách. Průvodci s námi měli slitování a dali nám k dispozici malou baterku.

Po výstupu zpět na denní světlo jsme odevzdali ochranné pomůcky a autobusem jsme přejeli k dalšímu krásnému místu, a to největšímu zámku dolního Slezska Ksiaź u Walbrzychu, kterému se přezdívá „polské Versailles“.

Odpoledne jsme prošli historické město Świdnica s „kostelem míru“, který je zapsán na listině světového dědictví UNESCO. Trasa zájezdu byla velmi náročná nejen pro nás, ale určitě také pro naši průvodkyni, které patří velký dík za spoustu informací, které nám cestou předala.

Foto autorka

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí