Autor: Bc. Václav Matoušek, regionální manažer OS
21.02.2019, 14:54
Kolektivní vyjednávání v ZO ZZS Karlovarského kraje

Ve středu 6. února se uskutečnilo kolektivní vyjednávání v ZO ZZS Karlovarského kraje. Za stranu odborů se účastnil výbor odborové organizace v čele s předsedou ZO Bc. Janem Mokruschem. Za zaměstnavatele se kolektivního vyjednávání účastnil ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje MUDr. Jiří Smetana a vedoucí ekonomického úseku Ing. Marcela Skálová. Za OSZSP ČR byl přítomen Bc. Václav Matoušek.

V rámci kolektivního vyjednávání se především podařilo navýšení zvláštního příplatku pro členy výjezdových skupin zdravotnické záchranné služby za poskytování neodkladné zdravotní péče z 1900 Kč,  na částku 2100 Kč/měsíc pro cca 200 zaměstnanců. Tím zaměstnavatel dorovnal tento příplatek na průměrnou výši v rámci záchranek v ČR.

Samozřejmě také došlo k již platnému 7% navýšení platů pro zdravotnické pracovníky, danému nařízením vlády č. 341/2017 Sb., v platném znění.

Pro další období bude důležité opětovné nalezení dostatečných finančních prostředků v rámci krajských rozpočtů pro další zvyšování  tarifních platů nebo alespoň příplatků tak, aby zůstala záchranka konkurenceschopná na trhu práce.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí