Autor:
07.03.2019, 11:04 / Aktualizace: 07.03.2019, 11:06
Odboráři v nemocnici v Orlové vstoupili do stávkové pohotovosti

Odboráři z nemocnice v Orlové na Karvinsku vyhlásili ve středu 6. března stávkovou pohotovost. Pokračují tak ve svém dlouhodobém boji za záchranu nemocnice. Články předsedkyně odborové organizace Denisy Stolarczykové o tomto problému najdete zde na webu v rubrice O nás – Názory.

Odboráři chtějí zabránit plánům kraje na tzv. optimalizaci zdravotní péče v regionu a na své straně mají i představitele města.

V prohlášení ke stávkové pohotovosti odboráři zdůrazňují, že stávková pohotovost nijak neovlivní zdravotní péči, kterou v nemocnici poskytují. Stávkovou pohotovostí upozorňují na nesmyslnost a absurditu případné optimalizace zdravotní péče, jak byla v loňském roce připravena náměstkem Martinem Gebauerem (ANO) a jeho týmem. Stále věří, že na jednání zastupitelstva, které se bude konat ve středu 13. března, zvítězí zdravý rozum a chod orlovské nemocnice nebude likvidován. Stávková pohotovost bude trvat do rozhodnutí zastupitelů.

„Pokud zdravý rozum ponechají krajští zastupitelé za dveřmi jednacího sálu a rozhodnou o likvidaci naší nemocnice, učiníme další kroky, které v současné době projednáváme se zaměstnanci nemocnic a s odborníky v této oblasti,“ uvádějí odboráři.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí