Autor:
07.09.2019, 20:30 / Aktualizace: 17.09.2019, 14:53
Jsme členy Krizového štábu 9 proti kolapsu zdravotnictví (www.9pkz.cz) a jedeme do regionů

Organizace spojené v krizovém štábu si daly za cíl zvýšit objem peněz v českém zdravotnictví na úroveň 9 % HDP, což umožní zachování nemocnic, zkvalitnění péče o pacienty a také zlepšení pracovních podmínek a odměňování zaměstnanců.

Nyní velmi intenzivně jednáme o úhradové vyhlášce na příští rok. Bohužel ministr zdravotnictví Adam Vojtěch stále odmítá uvolnit ve prospěch pacientů a zaměstnanců peníze z účtů zdravotních pojišťoven určené na léčbu a úhradu poskytnuté zdravotní péče.

Jeho tvrdošíjnost, které nikdo nerozumí a kterou nevysvětlil, by v příštím roce velmi vážně ohrozila fungování nemocnic, domácí péče a sociálních služeb. Krizový štáb proto požádal o podporu našich požadavků hejtmanky a hejtmany a také poslankyně a poslance. Bližší informace a naše snažení můžete sledovat právě na nově spuštěném webu www.9pkz.cz

Naše odborové organizace v osmi nemocnicích ve spolupráci s Lékařským odborovým klubem – Svazem českých lékařů pořádají ve svých nemocnicích debatu se zaměstnanci na téma situace v českém zdravotnictví.

Debaty v nemocnicích se zúčastní předsedkyně OS Dagmar Žitníková, předseda LOK–SČL Martin Engel, předseda Asociace českých a moravských nemocnic Eduard Sohlich a další zástupci odborů a zaměstnavatelů.

Před debatami budeme stavět na náměstích v navštívených městech petiční stany, kde budeme informovat o naší petici a diskutovat s občany o úrovni zdravotní péče.

Bližší informace o těchto a dalších chystaných akcích již byly zaslány do všech odborových organizací.

Úvodní video kampaně proti kolapsu zdravotnictví viz na:

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí