Autor: Mgr. Ing. Štěpánka Řandová
28.01.2019, 13:43 / Aktualizace: 28.01.2019, 13:45
Minimální mzda a nejnižší úrovně zaručené mzdy od 1. 1. 2019

Vláda na svém jednání dne 20. listopadu 2018 schválila nařízení vlády č. 273/2018 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o vymezení ztíženého pracovního prostředí a o výši příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém pracovním prostředí.

S účinností od 1. ledna 2019 se zvýšila základní sazba minimální mzdy z částky 12 200 Kč na částku 13 350 Kč, základní hodinová sazba minimální mzdy se zvýšila z částky 73,20 Kč na částku 79,80 Kč (pro stanovenou týdenní pracovní dobu v délce 40 hodin; pro jiné délky stanovené týdenní pracovní doby se tato sazba úměrně zvýší).

Analogicky se zvýšily i základní sazby nejnižších úrovní zaručené mzdy, které představují minimální výši odměny za práci vymezeného okruhu zaměstnanců (§ 112 odst. 2 zákoníku práce) stanovené podle složitosti, odpovědnosti a namáhavosti vykonávané práce.

Skupina prací

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí