Autor: Mgr. Ing. Štěpánka Řandová
28.01.2019, 14:24 / Aktualizace: 28.01.2019, 14:26
Náhrady za pracovní úraz a nemoc z povolání od 1. 1. 2019

Od 1. ledna 2019 se na základě nařízení vlády č. 321/2018 Sb., o úpravě náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti vzniklé pracovním úrazem nebo nemocí z povolání a o úpravě náhrady nákladů na výživu pozůstalých (nařízení o úpravě náhrady) podle pracovněprávních předpisů, zvyšuje průměrný výdělek rozhodný pro výpočet náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti vzniklé pracovním úrazem nebo nemocí z povolání a pro výpočet náhrady nákladů na výživu pozůstalých o 3,4 %. Připomínáme, že ke zvýšení výše uvedených náhrad dochází v závislosti na zvýšení důchodů.

Pro bližší představu, podle informací z MPSV pobírá náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti cca 12 750 poškozených a náhrady nákladů na výživu pozůstalých jsou vypláceny cca 470 pozůstalým (https://www.mpsv.cz/files/clanky/34745/TZ_-_Co_se_meni_v_roce_2019._Novinky_Ministerstva_prace_a_socialnich_veci.pdf )

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí