Autor: Ing. Dagmar Valová, řídící sekce
22.11.2012, 21:26
Zpráva o plnění programu OS od VI. sjezdu do celostátní konference dne 12. 11. 2012

Výbor sekce nezdravotnických pracovníků se schází obvykle 1x za 2 měsíce, někdy v delších či kratších odstupech podle problémů, které je nutné řešit.

Hlavním cílem výboru sekce je vnést do podvědomí zejména zdravotnických pracovníků, že nezdravotničtí pracovníci, a to jak administrativní pracovníci, tak i technické a dělnické profese, jsou ve zdravotnických zařízeních stejně potřebné a bez nich by provoz zdravotnických a sociálních zařízení stěží fungoval a tzv. outsourcing je podstatně dražší.

V minulém roce, tedy v roce 2011, výbor sekce nezdravotnických pracovníků vyzval vedení Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR k dalšímu jednání s Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvem práce a sociálních věcí, vládou, Poslaneckou sněmovnou, Senátem a zřizovateli zdravotnických zařízení kvůli komplexnímu řešení odměňování pracovníků ve zdravotnictví a sociálních službách.

Sekce požadovala sjednocení odměňování všech pracovníků ve zdravotnictví do jedné tarifní tabulky, která odráží náročnost práce ve zdravotnictví pro zdravotnické i nezdravotnické pracovníky.

Rovněž tak požadovala sekce sjednotit odměňování pracovníků ve zdravotnictví bez ohledu na právní formu zdravotnického zařízení a zařízení sociální péče.

V letošním roce jsme jednali s předsedou Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů MUDr. Martinem Engelem, aby stále neupřednostňoval v jednání o odměňování pouze lékaře a zdravotnické pracovníky, ale začal také používat termín pracovníci ve zdravotnictví. Poskytování zdravotní péče je komplexní služba s vysokými nároky na všechny pracovníky ve zdravotnictví, nejen na lékaře a zdravotní sestry! Všichni pracují jako jeden tým.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Osobních ochranných prostředků v práci

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí