Autor: Vít Přibylík, člen výkonné rady OS a garant sekce pro práci s členskou základnou
14.02.2018, 14:56
Sekce pro práci s členskou základnou vyzývá – získávejme nové členy!

Rok 2017 byl úspěšný pro všechny odboráře a je třeba si užít výsledků společné práce. Nejhmatatelnějším úspěchem je jistě lepší odměňování, protože to pociťujeme všichni. Velké poděkování patří vedení OS za neúnavné jednání a dosažení jasných výsledků. DĚKUJEME!!!

Jsou ale i jiné oblasti naší činnosti, kde se podařilo dosáhnou dobrých výsledků. Určitě velmi důležitá je stabilizace členské základny. Po letech propadu jsme letos společným úsilím dokázali stabilizovat počet členů a za to patří poděkování vám všem, členům v základních organizacích, protože toto je především váš vynikající výsledek! Každý člen odborového svazu je odpovědný za nábor nových členů a sekce pro práci s členskou základnou je podporou tohoto snažení.

Podařilo se uspořádat vzdělávání velmi kvalitním lektorem Ladislavem Peterkou. Podařilo se propagovat veškerou činnost OS na Facebooku, což oslovuje nejen mladé, ale také v mediálním světě ukazuje, že umíme jít s dobou a používat účinné nástroje. Nemůžeme však zůstat v půli cesty a v propagaci je nutno pokračovat dál.

Na krajských konferencích i poradách s předsedy jste byli vyzváni k natočení videa, kde budou vysvětleny důvody, proč jsem v odborech. Velmi mne mrzí, že odezva je minimální a takřka žádné video nepřišlo. Je to škoda, protože jsem se přesvědčil, že zejména mladá generace nemá s tímto fenoménem problém a ráda se zapojí do náboru a natočí krátké video. Není to nic těžkého, stačí se představit, sdělit, kde pracuji a proč jsem v odborech, případně co mi odbory přinesly. Děkuji všem průkopníkům této cesty, kteří se zapojili a poskytli zajímavý materiál pro další zpracování do naší náborové kampaně. Aby tato kampaň byla úspěšná je nutno mít takových videíí co nejvíce.

Proto vyzývám všechny členy k natočení krátkého videa na mobilní telefon a odeslání na adresu: voj.burda@centrum.cz

Je dobré si uvědomit, že naše práce má smysl, pokud bude mít pokračovatele. A ti sami od sebe nepřijdou! Ty musíme umět získat!

Výsledky naší práce jsou hmatatelné, každý je máme v peněžence a je nutno vždy a všude upozorňovat, že je to práce především odborů! Nic nepřišlo samo od sebe a byli jsme to my odboráři, kteří jsme pro všechny zaměstnance vyjednávali lepší podmínky.

Aby bylo možno dále pokračovat, je nutno, aby nás bylo co nejvíce a dokázali jsme si vyjednat důstojné podmínky.

Je na každém odboráři, aby dokázal prodat dobrou práci odborů a získal nové členy.

Konec roku vybízí k bilancování. Proto podívejme se k sobě domů, do svých organizací a bilancujme, co se podařilo vyjednat v kolektivní smlouvě, ale také jak se daří naší základní organizaci. Zda se rozrůstá. Zda máme mezi sebou i mladé kolegy. Zda nezapomínáme na výchovu pokračovatelů. Je to náš společný úkol !

Do nového roku přeji všem pevné zdraví, protože bez něj to nejde, hodně štěstí (protože na Titaniku bylo hodně zdravých, ale měli málo štěstí) a především sil a nadšení pro další práci (protože nás čeká náročný sjezdový rok). J

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Můj plat/mzda se v roce 2019

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí