Vzdělávání a semináře

Vzdělávání je nezbytnost, výhoda i šance na úspěch
Chce-li člověk obstát v rychlém vývoji svého okolí a chce-li jej aktivně ovlivňovat, nestačí mu vzdělání získané v mládí ve škole, nýbrž si ho musí průběžně doplňovat. To platí v profesi i v odborové práci, kde je vzdělávání nezbytné pro to, aby základní organizace v čele s jejími představiteli nebyla díky nedostatečné kvalifikaci a informovanosti odborových funkcionářů postavena do role pouhých statistů.

Vzdělávání je jedním z nejlepších prostředků na posílení, rozšíření a zvýšení vlivu jak základních organizací, tak samotného odborového svazu. Zvyšováním vzdělanostní úrovně se odbory stávají rovnocenným partnerem managementu, zefektivňuje se odborářská práce, neboť vzrůstá počet lidí, kteří mohou převzít zodpovědnosti za různé funkce v odborech, a zvyšuje se množství informací, kterými disponuje odborový svaz, protože prostřednictvím vzdělávání se informace dostávají nejen od funkcionářů k členům, ale také od členů k funkcionářům.

Odborový svaz si uvědomuje, že vzdělávání je z dlouhodobého hlediska jednou z nejziskovějších investic, jakou může udělat, a proto patří vzdělávání členů mezi jeho priority a pro své členy organizuje akce celoživotního vzdělávání i semináře a konference na nejrůznější témata důlrežitá pro odboráře.

Přidat RSS kanál

ZAJIŠŤOVACÍ FOND

Bulletin

Bulletin OS zdravotnictví a sociální péče ČR je určený funkcionářům i členům odborových organizací. V roce 2017 vychází Bulletin měsíčně a pouze v elektronické verzi.

Platy a mzdy u nás se od roku 2017, případně již od konce roku 2016

Archiv anket > Celkem hlasovalo: 12 lidí