15. březen – Globální den solidarity s Ukrajinou

Celosvětové i evropské odbory vyhlásily na 15. března Globální den solidarity s Ukrajinou. Mezinárodní odborová konfederace (ITUC, zahrnuje odbory ze 156 zemí z celého světa) a Evropská odborová konfederace (EOK, ETUC) vyzvaly ke světovému dni solidarity s ukrajinským lidem a na 15. března vyhlásily Globální den solidarity s Ukrajinou.

Vyzvaly také k finanční podpoře do společného fondu solidarity založeného ITUC a ETUC. Dary budou použity na podporu pracovníků a členů odborů prchajících ze své země (přístřeší, jídlo, zásoby, doprava…).

Tuto výzvu podpořily také odbory veřejných služeb na evropské úrovni (EPSU) i celosvětové úrovni (PSI).

Evropská konfederace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) v této souvislosti zdůrazňuje, že přes to, co se nyní děje na Ukrajině, zdejší zaměstnanci veřejných služeb tvrdě a statečně pracují, aby veřejné služby fungovaly. A je pro ně velmi důležité, že dostávají naše poselství solidarity.

Aktuality 7. 5. 2022 / 10:37

Výkonný výbor EPSU upřesňoval úkoly evropských odborů v příštím období

Mimořádné jednání výkonného výboru Evropské federace odborových svazů veřejných služeb (VV EPSU) se konalo ve dnech 4. a 5. května 2022 v Bruselu.

Aktuality 27. 3. 2022 / 13:26

EPSU podpořila stávkovou pohotovost odborového svazu

Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) podpořila stávkovou pohotovost Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR vyhlášenou 8. února 2022.

Aktuality 15. 3. 2022 / 14:41

OS i jeho organizace podpořily Globální den solidarity s Ukrajinou

OS i jeho organizace 15. března podpořily Globální den solidarity s Ukrajinou, který vyhlásily Mezinárodní odborová konfederace (ITUC, odbory ze 156 zemí z celého světa) a Evropská odborová konfederace (EOK, ETUC).