Platové tarify, vyjma zdravotnictví, se zvýší o 5 %. O zdravotnictví dál budeme jednat

Vážené kolegyně a kolegové, sdělujeme vám, že v pátek 31. srpna došlo k dohodě mezi vládou a odbory o procentním nárůstu tarifů zaměstnancům veřejných služeb, kteří pracují v příspěvkových organizacích, a to vyjma zaměstnanců ve zdravotnictví.

Pro zaměstnance veřejných služeb, vyjma příspěvkových organizací ve zdravotnictví, byl dohodnut růst platových tarifů o 5 %.

Pro zaměstnance ve zdravotnictví se povedou další jednání příští týden.

Navýšení o 5 % není to, co jsme si představovali, ale je to kompromis možného.

Připomínáme, že jsme na nikoho nezapomněli. Nyní budou probíhat jednání o zvýšení objemu financí na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, aby vše bylo řádně profinancováno a aby se o 5 % mohly navýšit také mzdy v sociálních službách v neziskových organizacích a u dalších poskytovatelů, na které se nevztahuje nařízení vlády.

Všem vám velmi děkujeme za vaši podporu a pomoc.

Za vedení odborového svazu Dagmar Žitníková

Níže jako soubor ke stažení najdete vyjádření společnosti Gratia futurum 913 ke stávkové pohotovosti našeho odborového svazu

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.