Výkonná rada v dubnu

Jednání výkonné rady se konalo 10. dubna v Kolíně před společným jednáním členů krajských rad, výkonné rady, dozorčí rady a regionálních manažerů a šlo o společné jednání s výkonnou radou. Protože aktuální informace z resortů a informace o situaci v regionech a o vývoji kolektivních vyjednávání byla tématem následujícího společného jednání, trvala tentokrát chůze výkonné a dozorčí rady pouze jeden a půl hodiny.

Z aktuálních problémů se probírala především patová situace ve vyjednávání kolektivní smlouvy vyššího stupně pro nemocnice, protože všechny asociace nemocnic tvrdí, že nejsou organizacemi zaměstnavatelů. Odborový svaz stále hledá cestu z této situace a dělá vše pro to, aby se podařilo kolektivní smlouvu vyššího stupně uzavřít.

Předsedkyně Dagmar Žitníková informovala o důležitých jednáních, která odborový svaz v nadcházejícím období povede.

Velkou diskusi členů výkonné i dozorčí rady vzbudila skutečnost, že se kvůli snížení rozpočtové částky na sportovní hry nebude letos konat velmi oblíbený turnaj v kuželkách. Zdůraznili, že záměrem této úspory svazových finančních prostředků nebylo zrušit jeden ze dvou turnajů, ale uspořádat oba turnaje se zvýšenou finanční spoluúčastí účastníků turnaje. Letos už není možné situaci napravit a turnaj v kuželkách uspořádat, v příštím roce by se ale měl znovu konat.

Foto autorka

Aktuality 17. 4. 2024 / 21:29

Výkonná rada OSZSP ČR podpořila demonstraci 7. dubna v Bruselu

7. duben je Světovým dnem zdraví a Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) a koalice občanských organizací uspořádaly v Bruselu demonstraci, výkonná rada OS ji podpořila.

Aktuality 17. 4. 2024 / 18:37

Výkonná rada v dubnu

Společného jednání výkonné a dozorčí rady OS se v pondělí 8. dubna odpoledne zúčastnil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. V úterý 9. dubna pokračovalo jednání výkonné rady standardním programem.

Aktuality 8. 4. 2024 / 22:58

Ministr Válek se zúčastnil společného jednání VR a DR OS

Hostem společného jednání výkonné rady a dozorčí rady OS v pondělí 8. dubna odpoledne byl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.