Červenec 2011

21. července

• Místopředsedkyně Ivana Břeňková jednala se zástupcem odborů Krajské zdravotní, a.s., o dalším postupu ve vyjednávání o mzdách.20. července
  • Vedení OS spolu se zaměstnanci právního a sociálního oddělení připomínkovali věcný záměr zákona o zdravotních pojišťovnách. Stanovisko OS k návrhu zákona je možné shlédnout na webových stránkách OS.19. července
  • Platforma zdravotních pojištěnců uspořádala debatu o reformě zdravotnictví a jejích úskalích. Za odborový svaz vystoupila předsedkyně Dagmar Žitníková.18. července
  • Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková konzultovala s předsedou odborové organizace FN Ostrava Jiřím Lorencem práci skupiny pro zaměstnance fakultních nemocnic v souvislosti s připravovaným zákonem o univerzitních nemocnicích.
  • Předsedkyně OS Dagmar Žitníková v relaci Českého rozhlasu 6 diskutovala o reformě zdravotnictví s poradcem ministra Pavlem Vepřekem a senátorem Janem Žaloudíkem.13. července
  • V Senátním výboru pro zdravotnictví vysvětloval ministr zdravotnictví Leoš Heger reformní zákony. Senátní výbor a později i Senát reformní zákony neschválil a vrátil je zpět na jednání Poslanecké sněmovny, kde se dá očekávat jejich schválení. Jednání se účastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.12. července
  • V Praze se konal před budovou Ministerstva zdravotnictví happening proti připravovaným reformám zdravotnictví.11. července
  • V budově ČMKOS se konala společná tisková konference svolavatelů happeningu. S postoji za jednotlivé organizace k reformě zdravotnictví vystoupili předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil, místopředsedkyně ČMKOS Radka Sokolová, předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása, předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes, předseda LOK-SČL Martin Engel, prezident Svazu pacientů ĆR Luboš Olejár, mluvčí iniciativy ProAlt Pavel Čižinský a za OS předsedkyně Dagmar Žitníková.7. a 8. července
  • Na OS za účasti místopředsedkyně ČMKOS Ing. Radky Sokolové probíhaly přípravy na happening proti zdravotnické reformě. Přípravy za OS koordinovala předsedkyně Dagmar Žitníková.30. června a 1. července
  • Jednání evropských odborů, zástupců ze zdravotnictví a sociální péče, se účastnila místopředsedkyně OS Ivana Břeňková. Evropští odboráři projednávali plán své práce, hlavní problémy a úkoly. Je zřejmé, že politici se společně domlouvají na postupech ke konkurenceschopnosti ekonomik, odbory musí vyvíjet společný tlak na své vlády a politiky.

Aktuality 10. 9. 2022 / 21:41

Srpen 2022

23. srpna: Představitelé OS veřejných služeb a veřejné správy jednali s představiteli vlády o navýšení platů, doprovodilo je několik desítek odborářů.

Aktuality 17. 8. 2022 / 20:31

Červenec 2022

13. července: Vládní poslanci se svým hlasováním postavili proti možnosti, aby záchranáři mohli odejít dřív do penze bez jejího krácení.

Aktuality 14. 6. 2022 / 15:38

Červen 2022

2. června: Konala se společná tisková konference OS a LOK-SČL na téma platby za státní pojištěnce, zúčastnilo se celé vedení OS.