Nastal advent a v tomto předvánočním čase je třeba poděkovat vám všem odborářům, kteří vyjednáváte a staráte se o své kolegy. Největší dík patří vyjednávacímu týmu Dáši Žitníkové, Jany Hnykové a Luboše Francla, kteří při své nelehké práci dokázali, že se finance přidaly nejen zdravotníkům, ale všem pracovníkům ve zdravotnictví.

Někomu se to zdá málo, někomu akorát. Na Moravě se říká KKD: každá koruna dobrá. V akciových společnostech tento finanční posun dokážeme ocenit.

Ale nezapomínejme na zaměstnance odborového svazu, bez nichž se také neobejdeme. Ať jsou to regionální manažeři, inspektoři BOZP nebo zaměstnanci, kteří se starají o školení, veškerou odborovou agendu, Zajišťovací fond, sekce atd. I jim patří naše poděkování.

Sluší se poděkovat i vám odborářům, kteří se staráte o své kolegy odboráře v základních organizacích. Je to práce neviditelná a nejdůležitější. Bez vás by odbory nebyly! Proto vám přeji nepolevovat ve vaší mravenčí práci, usilujte o nové členy, vyjednávání se silnou odborovou základnou za zády pro vás bude jednodušší.

Čerpejte informace z Bulletinu, který Marie Klírová každý měsíc dává na web.

Přeji vám klidný vánoční čas, hodně zdraví a hodně sil v novém roce.

Vám všem:

Přeji vám ne všechny možné dary,

přeji to, co málokteří mají,

přeji vám čas,

čas na zasmání,

čas umět využít,

i to je moje přání. Mějte se rádi!

Aktuality 19. 1. 2023 / 17:22

Snad dojde ke stabilizaci sociálního dialogu

Situace je těžká. Ceny energií jsou stále velice vysoké, stoupá cena potravin a bydlení a dá se očekávat, že během roku to lepší nebude.

Aktuality 18. 1. 2023 / 18:15

Přišel, mile překvapil a chce zase přijít

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek přijal pozvání na lednové jednání výkonné rady a dozorčí rady OS a vzal s sebou i svůj tým.

Aktuality 11. 1. 2023 / 13:26

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.