Dobřanští odboráři děkují za pomoc při jednáních ve vypjaté situaci

Chtěli bychom touto cestou poděkovat vedení odborového svazu, zejména místopředsedkyni Ivaně Břeňkové, která svým jednáním pomohla naší organizaci při řešení známé mediální kauzy – odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Dobřany.

Odborová organizace se snažila všemi prostředky změnit rozhodnutí ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka o odvolání našeho ředitele Vladislava Žižky, neboť toto odvolání bylo naprosto neopodstatněné a on z pozice své funkce nemohl ten strašný čin, který se stal, ovlivnit.

Její snahy ale nebyly bohužel dobře pochopeny petičním výborem, který vznikl bez účasti odborů na rozdíl od prohlášení zaměstnanců nemocnice. Odborová organizace souhlasí s argumenty uvedenými v petici, ale nemohla akceptovat bod, ve kterém se říká, „že nedojde-li ke zrušení odvolání našeho ředitele, jsou zaměstnanci připraveni vstoupit do stávkové pohotovosti, podat výpovědi ze svých pracovních poměrů a požadovat odvolání samotného ministra.“

Tento požadavek neodpovídá dobrým vztahům ministra k našemu odborového svazu a výsledkům jeho práce ve funkci.

Místopředsedkyně Ivana Břeňková nám pomohla zprostředkovat jednání s ministrem Němečkem v Praze, kterého se sama zúčastnila a na kterém došlo k dohodě o jeho návštěvě naší nemocnice a dalším jednání o našem případu.

Místopředsedkyně Ivana Břeňková na naši žádost přijela také do nemocnice. Za účasti předsedy odborové organizace Milana Synka a jednatelky odborové organizace Soni Vytiskové jednala jak s bývalým ředitelem Vladislavem Žižkou, tak s hlavní sestrou Hanou Benediktovou, členkou petičního výboru. Vysvětlila jim, že náš cíl je stejný, a připomněla důvody, které nás k němu vedly.

V současné době je situace stabilizována, bývalý ředitel bude zastávat funkci náměstka LPP a vedením nemocnice bude pověřena primářka plicního oddělení MUDr. Jarmila Hráchová.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.