Dubnová tripartita jednala o sociálních službách, zdravotnictví bylo odloženo

Jednání pléna Rady hospodářské a sociální dohody v úterý 22. dubna navazovalo na jednání tripartitního pracovního týmu pro sociální otázky.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR měl na jednání pléna začleněné dva body, které se týkají jeho členů.

V prvním bodě měla tripartita řešit problémy ve zdravotnictví. Tento bod se bohužel neprojednal, a to z důvodů nepřítomnosti ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (nemoc) a ministra financí Andreje Babiše (dovolená v zahraničí). Přítomní se dohodli, že zdravotnictví bude předmětem jednání pléna v červnu.

Druhý bod – sociální služby se na program dostal. Při jeho projednávání všechny strany, včetně krajů, jejichž zástupci se zúčastnili jako hosté, zopakovaly svá stanoviska. Závěr je, že všichni vyčkají na novelu zákona o sociálních službách a následně se sejdou ke konkrétním připomínkám. K odměňování se tripartita vrátí a jednotlivé strany se k němu vyjádří při projednávání návrhu státního rozpočtu.

Aktuality 7. 7. 2022 / 9:43

Hlaste ty úrazy. A všechny!

„Dobrý den, měla jsem před rokem pracovní úraz a zaměstnavatel mně nechce zaplatit odškodnění.“ Tato věta se bohužel poslední dobou množí.

Aktuality / 9:33

O odborech v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí

Chtěla bych touto cestou poděkovat zástupkyním odborové organizace OSZSP ČR Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí.

Aktuality 4. 7. 2022 / 15:23

Zvýšení částek životního minima a existenčního minima

V reakci na současnou situaci domácností bylo dne 30. 6. 2022 ve Sbírce zákonů zveřejněno nařízení vlády č. 204/2022 Sb., o zvýšení částek životního minima a existenčního minima.