Dubnová tripartita jednala o sociálních službách, zdravotnictví bylo odloženo

Jednání pléna Rady hospodářské a sociální dohody v úterý 22. dubna navazovalo na jednání tripartitního pracovního týmu pro sociální otázky.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR měl na jednání pléna začleněné dva body, které se týkají jeho členů.

V prvním bodě měla tripartita řešit problémy ve zdravotnictví. Tento bod se bohužel neprojednal, a to z důvodů nepřítomnosti ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (nemoc) a ministra financí Andreje Babiše (dovolená v zahraničí). Přítomní se dohodli, že zdravotnictví bude předmětem jednání pléna v červnu.

Druhý bod – sociální služby se na program dostal. Při jeho projednávání všechny strany, včetně krajů, jejichž zástupci se zúčastnili jako hosté, zopakovaly svá stanoviska. Závěr je, že všichni vyčkají na novelu zákona o sociálních službách a následně se sejdou ke konkrétním připomínkám. K odměňování se tripartita vrátí a jednotlivé strany se k němu vyjádří při projednávání návrhu státního rozpočtu.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...