Jáchymovští odboráři si z Českých sportovních her odvezli bronz z nohejbalu

Odboráři z Jáchymova, vyslaní odborovým svazem na druhý ročník Českých sportovních her, zde 9. září na turnaji v nohejbalu získali bronzovou medaili. Na Českých sportovních hrách jde o společné sportování zaměstnanců a zaměstnavatelů, které je součástí Evropského týdne sportu. Loni se do těchto her, konaných pod záštitou ČMKOS, zapojilo přes 250 sportovců, kteří se utkali v sedmi disciplínách. A jáchymovští odboráři loňský nohejbalový turnaj dokonce vyhráli!

Jak doplňuje předsedkyně odborové organizace Léčebných lázní Jáchymov Helena Šebestová, jáchymovští jsou v odborovém svazu dobře známí svými kvalitními výkony nejen v nohejbale, ale také v kuželkách. Během roku se odborová organizace snaží zajišťovat i finanční podporu pravidelných tréninků pro odboráře – sportovce.

Škála sportovních zaměření odborářů z jáchymovských lázní je široká, od výše zmiňovaných sportů až po tenis, volejbal či v zimě pořádané maškarní lyžování. Bohužel uvolňování sportovně nadaných kolegyň a kolegů na oficiální soutěžní akce je vždy velmi problematické, neboť nelze z provozních důvodů umožnit účast všem, kteří mají zájem o kvalitní sportovní přípravu pro reprezentaci zdejší odborové organizace, potažmo odborového svazu.

Foto Ivana Břeňková

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.