Jak využít vše, co děláme, k náboru členů?

Pokud jste uvažovali o tom, že se zúčastníte semináře na téma Jak využít vše, co děláme, k náboru do odborů, který se konal ve dnech 15. a 16. 10. 2018 v Praze, a nakonec jste to neudělali, pak vězte – udělali jste chybu.

Opravdu, věřte mi. Za poslední roky jsem se zúčastnila mnoha seminářů na téma náboru do odborů, dokonce i v Londýně a v Bruselu. Ten říjnový v Praze, pod vedením lektora Evropské federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) Adama Rogalewskiho, mi dal nejvíc. Adam je opravdu skvělý lektor, mluvil jasně a srozumitelně, podal nám potřebné informace a zaměřil se na naše konkrétní problémy při náboru.

Nejdůležitější pro nás bylo, že jsme si mohli všechno hned prakticky vyzkoušet. Dost často od účastníků na podobných akcích slýchávám, že nábor v našem zdravotnictví je téměř nemožný. Po tomto semináři jsem nic podobného nezaslechla.

Osobně musím říct, že setkání nejen s Adamem, ale i s těmi skvělými lidmi, kteří se semináře zúčastnili, mi dodalo další energii na práci v odborech, prostě mi dobilo baterky. I proto jsou podobná setkání důležitá.

Dalším takovým setkáním bude listopadový sjezd našeho odborového svazu. Už teď se těším, až se na něm s vámi se všemi podělím o informace ze semináře. A v neposlední řadě se těším na to, že naše spolupráce s lektorem Adamem bude pokračovat a společně se nám všem podaří pracovat na náboru do odborů opravdu efektivně.

Foto Lucie Kučírková, Ivana Břeňková a autorka

Aktuality 23. 10. 2021 / 13:35

Síla odborů

Ve dnech 20. – 22. října se ve znojemském hotelu Mariel konal 1. ročník školení s názvem Síla odborů.

Aktuality 24. 9. 2021 / 21:47

Mezinárodní on-line škola

Ráda bych se s vámi podělila o některé poznatky ze školy s názvem Organizování pracovníků pro budování odborové moci – Organizing4power school.

Aktuality 13. 5. 2021 / 15:37

Na workshopu jsme připravovali strategii na získávání členů OS

V rámci spolupráce OS a Evropské federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) jsme se zúčastnili on-line strategického workshopu zaměřeného na nábor a organizování v odborech.