Nemocnice Hranice a.s. je menší soukromou nemocnicí na okrese Přerov, zaměstnává 400 zaměstnanců. Na výjezdním zasedání krajské rady Olomouckého kraje jsme v Hranicích na Moravě navštívili i ZO OSZSP ČR, která je ale na počet zaměstnanců dost malá – jen 3 % jsou naši členové.

Nemocnice je krásně opravená, má mladý ošetřovatelský nelékařský personál. Nabídli jsme členství v odborech, výhody Zajišťovacího fondu, Odbory Plus, vzdělávání a sportovní odborářské soutěže.

Nejvíce se mladí naši budoucí odboráři zajímali o kreditní vzdělávání, které pořádá náš OS.

Proto jsme se dohodli, že získáme nové členy a spolu s regionálním pracovníkem Ladislavem  Kucharským zajistíme seminář, který zaujme nejen mladé.

V říjnu tohoto roku se s členkou krajské rady Zinou Dadlíkovou sejdeme s předsedkyní ZO a ředitelem nemocnice MUDr. Eduardem Sohlichem, MBA, a projednáme, o čem by chtěli seminář mít. Na seminář chci pozvat také inspektorku BOZP, členy krajské rady a svazovou právničku JUDr. Pláničkovou, pokud bude moci do Hranic přijet.

Věřím, že 3 % změníme ještě tento rok a přispějeme zaměstnancům i kredity za seminář, který bych chtěl zajistit s regionálním pracovníkem koncem listopadu.

Ve středu 21. října máme krajskou konferenci a již zde bude nový člen hranické ZO. Věřím, že nám bude členská základna ve zmíněné nemocnici narůstat.

Aktuality 6. 6. 2022 / 14:43

Hrdinové mezi námi

Nedá mi, abych nereagovala na nešťastnou událost, která se odehrála v tomto týdnu v Domově Alzheimer v Roztokách u Prahy.

Aktuality 2. 6. 2022 / 20:06

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 1. 6. 2022 / 20:37

Komplikovaný Olomoucký kraj

Možná vás titulek Komplikovaný Olomoucký kraj překvapil, ale s určitou dávkou smutku a rozhořčení musím konstatovat, že jsem se nespletl a opravdu je to tak.