Nemocnice Hranice a.s. je menší soukromou nemocnicí na okrese Přerov, zaměstnává 400 zaměstnanců. Na výjezdním zasedání krajské rady Olomouckého kraje jsme v Hranicích na Moravě navštívili i ZO OSZSP ČR, která je ale na počet zaměstnanců dost malá – jen 3 % jsou naši členové.

Nemocnice je krásně opravená, má mladý ošetřovatelský nelékařský personál. Nabídli jsme členství v odborech, výhody Zajišťovacího fondu, Odbory Plus, vzdělávání a sportovní odborářské soutěže.

Nejvíce se mladí naši budoucí odboráři zajímali o kreditní vzdělávání, které pořádá náš OS.

Proto jsme se dohodli, že získáme nové členy a spolu s regionálním pracovníkem Ladislavem  Kucharským zajistíme seminář, který zaujme nejen mladé.

V říjnu tohoto roku se s členkou krajské rady Zinou Dadlíkovou sejdeme s předsedkyní ZO a ředitelem nemocnice MUDr. Eduardem Sohlichem, MBA, a projednáme, o čem by chtěli seminář mít. Na seminář chci pozvat také inspektorku BOZP, členy krajské rady a svazovou právničku JUDr. Pláničkovou, pokud bude moci do Hranic přijet.

Věřím, že 3 % změníme ještě tento rok a přispějeme zaměstnancům i kredity za seminář, který bych chtěl zajistit s regionálním pracovníkem koncem listopadu.

Ve středu 21. října máme krajskou konferenci a již zde bude nový člen hranické ZO. Věřím, že nám bude členská základna ve zmíněné nemocnici narůstat.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality 12. 11. 2022 / 22:41

Zamyšlení nad transformací nemocnic v Jihomoravském kraji

V říjnu byla hlavním tématem pro odborové organizace nemocnic v Jihomoravském kraji jejich transformace.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:12

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.