Jednání s hejtmanem Bernardem o stávkové pohotovosti v Rokycanské nemocnici

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se ve čtvrtek 10. května spolu s předsedou odborové organizace Rokycanské nemocnice a. s. Františkem Kunešem zúčastnily jednání s hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem (ČSSD). Jednání se zúčastnila také radní pro zdravotnictví Milena Stárková (ČSSD).

Strany si vysvětlily postoje ke stávkové pohotovosti, předseda Kuneš jménem své odborové organizace požaduje i pro nejméně placené kategorie dělnických povolání a některých THP navýšení základních mezd o 10 % tak, jak bylo dojednání na národní úrovni s předchozí vládou.

Hejtman nebude do jednání se zprostředkovatelem a do průběhu stávkové pohotovosti zasahovat, bude respektovat rozhodnutí zprostředkovatele.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.