Jednání s hejtmanem Bernardem o stávkové pohotovosti v Rokycanské nemocnici

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se ve čtvrtek 10. května spolu s předsedou odborové organizace Rokycanské nemocnice a. s. Františkem Kunešem zúčastnily jednání s hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem (ČSSD). Jednání se zúčastnila také radní pro zdravotnictví Milena Stárková (ČSSD).

Strany si vysvětlily postoje ke stávkové pohotovosti, předseda Kuneš jménem své odborové organizace požaduje i pro nejméně placené kategorie dělnických povolání a některých THP navýšení základních mezd o 10 % tak, jak bylo dojednání na národní úrovni s předchozí vládou.

Hejtman nebude do jednání se zprostředkovatelem a do průběhu stávkové pohotovosti zasahovat, bude respektovat rozhodnutí zprostředkovatele.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj