Jihomoravská krajská konference 26. 10. 2021

Krajské konference jsme zakončili dne 26. 10. 2021 v Jihomoravském kraji, v budově brněnského paláce Morava. I zde se sešlo hodně delegátů a mezi nimi i mnoho nových tváří, což je velice potěšitelné pro další období.

Po tradičních bodech programu – zpráva o činnosti a plnění programu OS a povinnostech ZO – zazněla zpráva o činnosti krajské rady Jihomoravského kraje, se kterou seznámil její předseda Tomáš Havlásek – viz níže jako soubor ke stažení. I zde se diskutovalo o vývoji členské základny v posledních letech. Počet členů našeho OS se sice stabilizoval, ale je třeba si uvědomit, že je třeba s členskou základnou dále pracovat a hledat cesty pro získávání nových členů, protože stejně jako populace v ČR i naše členská základna stárne.

V souvislosti s tím se i na této krajské konferenci diskutovalo o financování odborového svazu, protože se již nyní na jednání vedení a výkonné rady začal připravovat další sjezd OS, který se bude konat příští rok a který bude schvalovat základní dokumenty odborového svazu, jako je program a finanční řád. V diskusi vystoupili kromě zástupců vedení OS i člen výkonné rady Tomáš Havlásek, členka dozorčí rady OS Jana Procházková a další delegáti.

Foto Lubomír Francl a Ladislav Kucharský

Aktuality 11. 5. 2022 / 12:43

Někdy je strach zaměstnanců při zakládání odborů obrovský

V některých zařízeních byly zvoleny nové předsedkyně, které navyšují členskou základnu. Zejména nemocnice Vyškov má od nástupu nového výboru do funkce cca 100 nových členů, nyní celkem 151.

Aktuality 12. 4. 2022 / 13:43

Jihomoravská porada s vedením OS – 21. 3. 2022

V pondělí 21. března se konala porada vedení OS s předsedy a zástupci odborových organizací Jihomoravského kraje.

Aktuality 24. 7. 2021 / 7:42

Jednání s hejtmanem Grolichem a radními – 20. 7. 2021

Po uvolnění restriktivních opatření proti COVID-19 se naplno rozjela práce odborových orgánů v krajích. Jihomoravská krajská rada ve spolupráci s vedením OS jednala na krajském úřadě 20. července 2021.