Jihomoravská krajská konference 26. 10. 2021

Krajské konference jsme zakončili dne 26. 10. 2021 v Jihomoravském kraji, v budově brněnského paláce Morava. I zde se sešlo hodně delegátů a mezi nimi i mnoho nových tváří, což je velice potěšitelné pro další období.

Po tradičních bodech programu – zpráva o činnosti a plnění programu OS a povinnostech ZO – zazněla zpráva o činnosti krajské rady Jihomoravského kraje, se kterou seznámil její předseda Tomáš Havlásek – viz níže jako soubor ke stažení. I zde se diskutovalo o vývoji členské základny v posledních letech. Počet členů našeho OS se sice stabilizoval, ale je třeba si uvědomit, že je třeba s členskou základnou dále pracovat a hledat cesty pro získávání nových členů, protože stejně jako populace v ČR i naše členská základna stárne.

V souvislosti s tím se i na této krajské konferenci diskutovalo o financování odborového svazu, protože se již nyní na jednání vedení a výkonné rady začal připravovat další sjezd OS, který se bude konat příští rok a který bude schvalovat základní dokumenty odborového svazu, jako je program a finanční řád. V diskusi vystoupili kromě zástupců vedení OS i člen výkonné rady Tomáš Havlásek, členka dozorčí rady OS Jana Procházková a další delegáti.

Foto Lubomír Francl a Ladislav Kucharský

Aktuality 12. 11. 2022 / 22:38

Zamyšlení nad transformací nemocnic v Jihomoravském kraji

V říjnu byla hlavním tématem pro odborové organizace nemocnic v Jihomoravském kraji jejich transformace.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:03

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.

Aktuality 31. 10. 2022 / 13:13

Transformace nemocnic Jihomoravského kraje

Rada Jihomoravského kraje 12. října 2022 schválila záměr transformace nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem, nyní samostatných příspěvkových organizací, do jedné akciové společnosti.