Jsme rádi, že nakonec odměny zaměstnancům nemocnic došly

Poslední měsíce jsou pracovně velmi vypjaté. Kromě běžných záležitostí řešíme převážně problémy, které se týkají pandemie koronaviru. Vše je v pohybu a věci se buď mění z hodiny na hodinu, nebo se s nimi také nedá skoro pohnout. Mezi dlouhodobé a nakonec splněné cíle patří odměny pro zaměstnance nemocnic za mimořádné pracovní nasazení při jarní vlně pandemie, kteří se svých odměn dočkali až teď v listopadu, a to ještě mnohde bez započítání do průměrných mezd. Mediálně se to politikům kecá, ale fakticky to trvalo neuvěřitelnou dobu.

Jsme moc rádi, že nakonec odměny došly a že také máme příslib na řešení odměn dalších skupin zaměstnanců (dialýzy, mobilní hospice, ambulance, dopravní zdravotní služba), na které se nedostalo. Skoro neuvěřitelné také je, že Ministerstvo zdravotnictví sdělilo, že podpoří systémové řešení odměn, a to ve formě zvláštního příplatku. To ovšem teprve uvidíme, slibů jsme už slyšeli.

Ale zpátky. Z vašich odměn jsme na svazu měli obrovskou radost, všichni si odměny bezesporu zasloužíte a docílili jsme toho společně. Prosazovat lepší pracovní a mzdové podmínky je naše práce, náš koníček, naše poslání. Dohromady jsme jeden velký soudržný a úspěšný tým. Spolu jsme to dokázali a určitě dokážeme mnoho dalšího J.

A závěrem jedno velké konkrétní poděkování od zaměstnanců svazu. Paní předsedkyně Soňa Janáková z Vojenské nemocnice v Brně nám poslala velmi milý pozdrav. Dostali jsme krásný a hlavně výborný dort. DĚKUJEME.

Jen si, prosím, neberte inspiraci a myslete na naši linii. J Stále ještě pracujeme v režimu home office, takže se v širším kolektivu zaměstnanců nepotkáváme a sníst tuto dobrotu nám třem členům vedení OS (i my se spolu na pracovišti fyzicky setkáváme jen tehdy, pokud je to nezbytné) trvalo tři dny.

Foto Jana Hnyková

Aktuality 19. 1. 2023 / 17:22

Snad dojde ke stabilizaci sociálního dialogu

Situace je těžká. Ceny energií jsou stále velice vysoké, stoupá cena potravin a bydlení a dá se očekávat, že během roku to lepší nebude.

Aktuality 18. 1. 2023 / 18:15

Přišel, mile překvapil a chce zase přijít

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek přijal pozvání na lednové jednání výkonné rady a dozorčí rady OS a vzal s sebou i svůj tým.

Aktuality 11. 1. 2023 / 13:26

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.