Jsme ve stávkové pohotovosti! Kvůli platům

Výkonná rada odborového svazu rozhodla o rozšíření stávkové pohotovosti odborového svazu. Připomínáme, že odborový svaz je ve stávkové pohotovosti na podporu požadavků naších základních odborových organizací působících na Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje.

Důvodem rozšíření stávkové pohotovosti je neuspokojivá situace při vyjednávání o platech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Stávkovou pohotovost, mimo našeho odborového svazu, ve středu 6. září vyhlašuje i dalších deset odborových svazů, které sdružují pracovníky z veřejných služeb a správy. Jedenáctý odborový svaz, Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, vyhlásil stávkovou pohotovost již v úterý 5. září.

Naše požadavky na růst platů se nemění. I nadále požadujeme zvýšení platových tarifů pro zaměstnance veřejných služeb a správy o 10 % od 1. 11. 2017. Pro učitele požadujeme navýšení platových tarifů o 15 % a to ve stejném čase. Připomínáme, že základem pro zvýšení platových tarifů je uvolnění dostatečného objemu peněz ze státního rozpočtu a dalších veřejných rozpočtů na toto navýšení. Peníze jsou, roste ekonomika a je potřeba po letech ocenit zaměstnance.  Pro odbory jsou prioritou lidé!

Záznam tiskové konference informující o vyhlášení stávkové pohotovosti odborových svazů najdete na: https://www.cmkos.cz/obsah/219/video-mimoradny-brifink-cmkos/20085

Společné prohlášení odborových svazů viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...