Jsme ve stávkové pohotovosti! Kvůli platům

Výkonná rada odborového svazu rozhodla o rozšíření stávkové pohotovosti odborového svazu. Připomínáme, že odborový svaz je ve stávkové pohotovosti na podporu požadavků naších základních odborových organizací působících na Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje.

Důvodem rozšíření stávkové pohotovosti je neuspokojivá situace při vyjednávání o platech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Stávkovou pohotovost, mimo našeho odborového svazu, ve středu 6. září vyhlašuje i dalších deset odborových svazů, které sdružují pracovníky z veřejných služeb a správy. Jedenáctý odborový svaz, Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, vyhlásil stávkovou pohotovost již v úterý 5. září.

Naše požadavky na růst platů se nemění. I nadále požadujeme zvýšení platových tarifů pro zaměstnance veřejných služeb a správy o 10 % od 1. 11. 2017. Pro učitele požadujeme navýšení platových tarifů o 15 % a to ve stejném čase. Připomínáme, že základem pro zvýšení platových tarifů je uvolnění dostatečného objemu peněz ze státního rozpočtu a dalších veřejných rozpočtů na toto navýšení. Peníze jsou, roste ekonomika a je potřeba po letech ocenit zaměstnance.  Pro odbory jsou prioritou lidé!

Záznam tiskové konference informující o vyhlášení stávkové pohotovosti odborových svazů najdete na: https://www.cmkos.cz/obsah/219/video-mimoradny-brifink-cmkos/20085

Společné prohlášení odborových svazů viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj