Jsme ve stávkové pohotovosti!

Dnem 9. října 2013 vstoupil Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR do stávkové pohotovosti. O vyhlášení stávkové pohotovosti rozhodla 8. října výkonná rada OS, která je nejvyšším orgánem svazu mezi sjezdy.

Výkonná rada vyhlášením stávkové pohotovosti reaguje na neřešené naléhavé problémy ve zdravotnictví, včetně lázeňství, a v sociální péči. Na kritickou situaci, kdy mnoha nemocnicím hrozí ještě v letošním roce krach, některé lázně již zkrachovaly a mnohé další jsou tím vážně ohroženy, odborový svaz opakovaně upozorňoval ministra zdravotnictví Martina Holcáta, premiéra Jiřího Rusnoka a na jednání tripartity i další ministry.

Obdobně vážná je situace také v pobytových zařízeních sociálních služeb.

Výkonná rada OSZSP ČR zároveň pověřila předsedkyni Dagmar Žitníkovou, aby se dotázala předsedů politických stran, které pravděpodobně zasednou v Poslanecké sněmovně, jak konkrétně budou kritickou situaci ve zdravotnictví a v sociálních službách řešit.

Kvůli kritické situace ve zdravotnictví svolává v pátek 11. října v 10 hodin v Domě odborových svazů tiskovou konference Českomoravská konfederace odborových svazů. S aktuálními informacemi o situaci v nemocnicích, lázních i dalších zdravotnických zařízeních zde vystoupí také předsedkyně odborového svazu Dagmar Žitníková.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj