Jsme ve stávkové pohotovosti!

Dnem 9. října 2013 vstoupil Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR do stávkové pohotovosti. O vyhlášení stávkové pohotovosti rozhodla 8. října výkonná rada OS, která je nejvyšším orgánem svazu mezi sjezdy.

Výkonná rada vyhlášením stávkové pohotovosti reaguje na neřešené naléhavé problémy ve zdravotnictví, včetně lázeňství, a v sociální péči. Na kritickou situaci, kdy mnoha nemocnicím hrozí ještě v letošním roce krach, některé lázně již zkrachovaly a mnohé další jsou tím vážně ohroženy, odborový svaz opakovaně upozorňoval ministra zdravotnictví Martina Holcáta, premiéra Jiřího Rusnoka a na jednání tripartity i další ministry.

Obdobně vážná je situace také v pobytových zařízeních sociálních služeb.

Výkonná rada OSZSP ČR zároveň pověřila předsedkyni Dagmar Žitníkovou, aby se dotázala předsedů politických stran, které pravděpodobně zasednou v Poslanecké sněmovně, jak konkrétně budou kritickou situaci ve zdravotnictví a v sociálních službách řešit.

Kvůli kritické situace ve zdravotnictví svolává v pátek 11. října v 10 hodin v Domě odborových svazů tiskovou konference Českomoravská konfederace odborových svazů. S aktuálními informacemi o situaci v nemocnicích, lázních i dalších zdravotnických zařízeních zde vystoupí také předsedkyně odborového svazu Dagmar Žitníková.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.