Karlovarská krajská konference 22. 9. 2021

Krajská konference Karlovarského kraje se konala ve středu 22. září 2021, dá se říci již tradičně, v přednáškové místnosti Karlovarské krajské nemocnice. Organizace byla ze strany zástupců naší ZO opět perfektní, takže jednání probíhalo v příjemném prostředí.

Po zprávě o činnosti a plnění programu OS a připomenutí povinností našich ZO zazněla zpráva o činnosti krajské rady, kterou přednesla její předsedkyně Ivana Minaříková – viz níže jako soubor ke stažení. Byly podány informace o obrovském náporu na zaměstnance jak nemocnic, tak ZZS a zařízení pobytových zařízení sociálních služeb v době epidemie COVID 19, kdy se i zde projevil v plné nahotě nedostatek personálu.

Kolegové z lázní informovali o prodeji Léčebných lázní Jáchymov arabskému majiteli. Také v těchto lázních se potýkají s nedostatkem pracovníků, takže nemohou poskytovat péči v plném rozsahu. Delegáti si vyslechli informace z krajské hygienické stanice v Karlových Varech, kdy jim byly přislíbeny odměny za hektické nasazení v době epidemie COVID, ale z odměn vybojovaných v červnu zatím nedostali nic. Chtěli by také mít možnost zregenerovat síly formou voucherů na lázně, ale ty pro ně, stejně jako pro ZZS a sociální služby, nejsou určeny. V diskusi zazněl i návrh, aby se vedení OS a odbory všeobecně věnovaly ve větší míře i problematice Green deal. Volili se delegáti celostátní konference OS – zvoleny byly Eva Nájemníková, Pavla Floriánová a Iveta Kirchová. Jako členka výkonné rady OS je delegátkou celostátní konference také Ivana Minaříková.

Foto autor

Aktuality 10. 5. 2022 / 13:23

Karlovarská KR jednala o problémech záchranářů a dalších zaměstnanců

Plánované jednání krajské rady Karlovarského kraje se uskutečnilo 28. dubna za účasti všech členů krajské rady. Jako hosté přijely místopředsedkyně OS Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality 12. 4. 2022 / 13:24

Karlovarská porada s vedením OS – 15. 3. 2022

V Karlovarském kraji se vedení OS setkalo s předsedy a dalšími zástupci odborových organizací na on-line poradě v úterý 15. března 2022.

Aktuality 13. 11. 2019 / 15:09

KR se s hejtmankou Vildumetzovou rozloučila kyticí

V úterý 29. října se uskutečnilo setkání krajské rady OSZSP ČR Karlovarského kraje s hejtmankou Karlovarského kraje Janou Mračkovou Vildumetzovou a radním pro zdravotnictví Janem Burešem.