Karlovarská KR jednala o problémech záchranářů a dalších zaměstnanců

Plánované jednání krajské rady Karlovarského kraje se uskutečnilo 28. dubna za účasti všech členů krajské rady. Jako hosté přijely místopředsedkyně odborového svazu Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Při bohaté diskusi se probrala reforma důchodů, do skupiny pro předčasný důchod by měli být zařazeni i dispečeři zdravotnické záchranné služby. Dále se diskutovalo o fungování ZZS, dotkli jsme se různých témat, jako je poskytování léků záchranáři, převozu psychicky narušeného pacienta, zvýšení počtu výjezdů a v neposlední řadě zneužívání volání záchranky k banálním případům.

V Karlovarské krajské nemocnici jsou signály o tom, že zde hrozí zvýšený odchod zaměstnanců (převážně důchodců), dochází ke zvýšené agresi vůči zdravotnickému personálu. Samozřejmě jsme diskutovali také o uplatnění ukrajinských uprchlíků ve zdravotnictví, zde největší problém vidíme v jazykové bariéře.

Jana Hnyková nás informovala o situaci v sociálních službách, o reformě psychiatrie, o plánovaném mítinku ČMKOS Konec levné práce.

Závěrem se karlovarská krajská rada dohodla, že se bude více snažit o podporu a účast odborářů z Karlovarského kraje na akcích pořádaných ČMKOS.

Foto Jana Hnyková

Aktuality 12. 4. 2022 / 13:24

Karlovarská porada s vedením OS – 15. 3. 2022

V Karlovarském kraji se vedení OS setkalo s předsedy a dalšími zástupci odborových organizací na on-line poradě v úterý 15. března 2022.

Aktuality 13. 10. 2021 / 22:18

Karlovarská krajská konference 22. 9. 2021

Krajská konference Karlovarského kraje se konala ve středu 22. září 2021, dá se říci již tradičně, v přednáškové místnosti Karlovarské krajské nemocnice.

Aktuality 13. 11. 2019 / 15:09

KR se s hejtmankou Vildumetzovou rozloučila kyticí

V úterý 29. října se uskutečnilo setkání krajské rady OSZSP ČR Karlovarského kraje s hejtmankou Karlovarského kraje Janou Mračkovou Vildumetzovou a radním pro zdravotnictví Janem Burešem.