Kolektivní dohoda vyššího stupně pro státní zaměstnance je podepsána

Ve středu 12. prosince ve Strakově akademii podepsali zástupci odborů a vlády Kolektivní dohodu vyššího stupně pro státní zaměstnance. Jedná se již o druhý podpis pod tímto významným dokumentem, který upravuje pracovní podmínky a odměňování státních zaměstnanců.

V našem odborovém svazu se dohoda dotýká pracovníků hygienických stanic, kteří pracují jako státní zaměstnanci. Uzavření Kolektivní dohody je výsledkem mnoha hodin vyjednávání a kompromisem možného.

Dohodu za vládu podepsali premiér České republiky Andrej Babiš a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Za odbory jsou podepsáni předseda OS státních orgánů a organizací Pavel Bednář, předsedkyně Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády Renata Kořínková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková a předseda Českomoravského odborového svazu pracovníků školství František Dobšík, předsedu Asociace samostatných odborů ČR Bohumíra Dufka zastoupila Jana Neshybová.

Foto Úřad vlády

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj