Kolektivní dohoda vyššího stupně pro státní zaměstnance je podepsána

Ve středu 12. prosince ve Strakově akademii podepsali zástupci odborů a vlády Kolektivní dohodu vyššího stupně pro státní zaměstnance. Jedná se již o druhý podpis pod tímto významným dokumentem, který upravuje pracovní podmínky a odměňování státních zaměstnanců.

V našem odborovém svazu se dohoda dotýká pracovníků hygienických stanic, kteří pracují jako státní zaměstnanci. Uzavření Kolektivní dohody je výsledkem mnoha hodin vyjednávání a kompromisem možného.

Dohodu za vládu podepsali premiér České republiky Andrej Babiš a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Za odbory jsou podepsáni předseda OS státních orgánů a organizací Pavel Bednář, předsedkyně Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády Renata Kořínková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková a předseda Českomoravského odborového svazu pracovníků školství František Dobšík, předsedu Asociace samostatných odborů ČR Bohumíra Dufka zastoupila Jana Neshybová.

Foto Úřad vlády

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.