Kolektivní vyjednávání v ZO ZZS Karlovarského kraje

Ve středu 6. února se uskutečnilo kolektivní vyjednávání v ZO ZZS Karlovarského kraje. Za stranu odborů se účastnil výbor odborové organizace v čele s předsedou ZO Bc. Janem Mokruschem. Za zaměstnavatele se kolektivního vyjednávání účastnil ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje MUDr. Jiří Smetana a vedoucí ekonomického úseku Ing. Marcela Skálová. Za OSZSP ČR byl přítomen Bc. Václav Matoušek.

V rámci kolektivního vyjednávání se především podařilo navýšení zvláštního příplatku pro členy výjezdových skupin zdravotnické záchranné služby za poskytování neodkladné zdravotní péče z 1900 Kč,  na částku 2100 Kč/měsíc pro cca 200 zaměstnanců. Tím zaměstnavatel dorovnal tento příplatek na průměrnou výši v rámci záchranek v ČR.

Samozřejmě také došlo k již platnému 7% navýšení platů pro zdravotnické pracovníky, danému nařízením vlády č. 341/2017 Sb., v platném znění.

Pro další období bude důležité opětovné nalezení dostatečných finančních prostředků v rámci krajských rozpočtů pro další zvyšování  tarifních platů nebo alespoň příplatků tak, aby zůstala záchranka konkurenceschopná na trhu práce.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.