Kolektivní vyjednávání v ZO ZZS Karlovarského kraje

Ve středu 6. února se uskutečnilo kolektivní vyjednávání v ZO ZZS Karlovarského kraje. Za stranu odborů se účastnil výbor odborové organizace v čele s předsedou ZO Bc. Janem Mokruschem. Za zaměstnavatele se kolektivního vyjednávání účastnil ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje MUDr. Jiří Smetana a vedoucí ekonomického úseku Ing. Marcela Skálová. Za OSZSP ČR byl přítomen Bc. Václav Matoušek.

V rámci kolektivního vyjednávání se především podařilo navýšení zvláštního příplatku pro členy výjezdových skupin zdravotnické záchranné služby za poskytování neodkladné zdravotní péče z 1900 Kč,  na částku 2100 Kč/měsíc pro cca 200 zaměstnanců. Tím zaměstnavatel dorovnal tento příplatek na průměrnou výši v rámci záchranek v ČR.

Samozřejmě také došlo k již platnému 7% navýšení platů pro zdravotnické pracovníky, danému nařízením vlády č. 341/2017 Sb., v platném znění.

Pro další období bude důležité opětovné nalezení dostatečných finančních prostředků v rámci krajských rozpočtů pro další zvyšování  tarifních platů nebo alespoň příplatků tak, aby zůstala záchranka konkurenceschopná na trhu práce.

Aktuality 16. 7. 2022 / 11:20

Navštívili jsme nemocnice v Rokycanech a v Písku

V pátek 13. května jsme vyrazili do nemocnic v Rokycanech a v Písku.

Aktuality 7. 7. 2022 / 9:33

O odborech v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí

Chtěla bych touto cestou poděkovat zástupkyním odborové organizace OSZSP ČR Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.