KR s hejtmanem Netolickým nejen o problémech v nemocnicích

Dne 22. 11. 2021 jednala krajská rada Pardubického kraje o situaci ve zdravotnictví, sociálních službách, lázeňství i ZZS regionu. Jednání pokračovalo u hejtmana JUDr. Martina Netolického za přítomnosti radní pro zdravotnictví Ing. Michaely Matouškové. Předsedkyně krajské rady Mgr. Jana Svojanovská přizvala na jednání také vedení odborového svazu.

Členové krajské rady nastínili problémy a situaci na pracovištích fúzovaných nemocnic, která v současné době není dobrá.

Poté předsedkyně odborového svazu Dagmar Žitníková kritizovala přidělení minimálních příplatků za covid. Radní Matoušková kontrovala svými argumenty s tím, že bude zaměstnancům doplaceno a zpoždění bylo způsobeno nutnými přepočty a revizí výkazů práce (verifikací hodin). Finance lidé dostanou v listopadové výplatě. Přislíbila vydání tiskové zprávy s vysvětlením přepočtů.

Předložené prohlášení ředitele, které odboroví funkcionáři kritizovali nejen pro způsobení nesouladu mezi zaměstnanci, ale i s ohledem na to, že nebylo s nimi projednáno souhlasně, považovala radní za nešťastné a slíbila nápravu.

Připomínka z terénu, že je ve fúzovaných nemocnicích přebujelá administrativa a THP (velká oddělení v každé nemocnici s tím, že jezdí do Pardubic…), což je nehospodárné a nekontrolovatelné, zhodnotila radní Matoušková, že nechtějí centralizaci. Jenže při vytváření a konzultování fúze byla naopak slibována úspora v této složce, upozorňují zaměstnanci.

Hejtman Netolický nakonec řekl, že je možno diskutovat i o jednotlivých eventuálních situacích, ve kterých rád pomůže.

Členové krajské rady poděkovali vedení odborového svazu a já musím poděkovat zase jim za nelehkou práci a v této situaci ještě další zátěž. Klobouk dolů před nimi.

Foto Jana Hnyková

Aktuality 16. 9. 2022 / 18:26

Pardubická krajská konference – 14. 9. 2022

Pardubická krajská konference jednala ve středu 14. září.

Aktuality 15. 8. 2022 / 18:02

Pardubická KR – plnění programu OS

Zpráva pardubické krajské rady OS o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.

Aktuality 12. 4. 2022 / 11:54

Pardubická porada s vedením OS – 9. 3. 2022

Ve středu 9. března 2022 jsme se sešli se zástupci odborových organizací Pardubického kraje.