Krajská zdravotní zahájila v mostecké nemocnici provoz dvou nových oddělení

Krajská zdravotní, a. s., slavnostně zahájila provoz nového oddělení NIP (následné intenzivní péče) a DIOP (dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče) v Nemocnici Most, o. z. Akce za účasti zástupců vedení a managementu Krajské zdravotní, a. s., náměstka hejtmana Ústeckého kraje RSDr. Stanislava Rybáka, senátorky MUDr. Aleny Dernerové, místopředsedkyně Odborového svazu zdravotní a sociální péče ČR Ing. Ivany Břeňkové a dalších hostů proběhla v pátek 2. června 2016.

„Nové oddělení mostecké nemocnice je mezi nemocnicemi Krajské zdravotní, a. s., prvním s takovým zaměřením a zároveň je počtem lůžek největším v Ústeckém kraji. Vzniklo na základě naléhavých potřeb, které přináší neustále se zvyšující počet chronicky nemocných pacientů. Velké poděkování patří Ústeckému kraji, který zásadní částkou přispěl na nákup vybavení a přístrojové techniky. Z celkové částky 27,63 milionu korun včetně DPH se Ústecký kraj podílel 26 miliony Kč. Děkujeme i zhotoviteli, kterým byla Stavební a obchodní společnost Most spol. s r. o. Rekonstrukce ve dvou podlažích byla prováděna na ploše větší než 1000 m2. Cena z veřejné zakázky byla 16 782 862 Kč včetně DPH,“ uvedl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

„Poděkování patří všem, kteří se na vzniku oddělení podíleli. Získáváme velice potřebná lůžka, protože dosud bylo v kraji takových pouze 10 v Lounech a Ústecký jich měl ze všech krajů v České republice na počet obyvatel nejméně. Oddělení je velice potřebné a chtěl bych ještě jednou poděkovat Krajské zdravotní, že se do této akce dala. Týmu paní primářky a dalších lidí, kteří se budou na chodu oddělení podílet, přeji mnoho úspěšně léčených pacientů,“ řekl náměstek hejtmana Ústeckého kraje RSDr. Stanislav Rybák.

Primářkou na oddělení NIP a DIOP nemocnice Most, o. z., je MUDr. Lucia Prusíková, do té doby lékařka Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny (KAPIM) Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., která účastníkům akce předvedla krátkou prezentaci nového oddělení. Vrchní sestrou oddělení je Kateřina Toronicová.

Z tiskové zprávy Krajské zdravotní, a. s., upravila Ing. Ivana Břeňková

Foto Krajská zdravotní, a. s.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.