Krizový štáb nemocnic znovu napsal premiérovi Rusnokovi kvůli úhradové vyhlášce

Kvůli každým dnem se vyhrocující situaci v nemocnicích se krizový štáb nemocnic v úterý 1. října znovu obrátil otevřeným dopisem na premiéra Jiřího Rusnoka s žádostí o řešení. Za zarážející považuje, že ministr zdravotnictví Martin Holcát nedostal ve vládě podporu ke zmírnění dopadů současné restriktivní úhradové vyhlášky.

Nesouhlasí s názorem ministryně spravedlnosti a předsedkyně Legislativní rady vlády Marie Benešové, že letos není možné vydat novou úhradovou vyhlášku.

Za doslaova šokující označuje názor jednoho ze členů vlády, že není jiné cesty, než aby některé nemocnice, kterých máme stejně hodně, zkrachovaly.

Dopis premiérovi Rusnokovi, dopis ministryni Benešové a tiskové prohlášení krizového štábu z 26. 9. 2013 viz níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj