Krizový štáb nemocnic znovu napsal premiérovi Rusnokovi kvůli úhradové vyhlášce

Kvůli každým dnem se vyhrocující situaci v nemocnicích se krizový štáb nemocnic v úterý 1. října znovu obrátil otevřeným dopisem na premiéra Jiřího Rusnoka s žádostí o řešení. Za zarážející považuje, že ministr zdravotnictví Martin Holcát nedostal ve vládě podporu ke zmírnění dopadů současné restriktivní úhradové vyhlášky.

Nesouhlasí s názorem ministryně spravedlnosti a předsedkyně Legislativní rady vlády Marie Benešové, že letos není možné vydat novou úhradovou vyhlášku.

Za doslaova šokující označuje názor jednoho ze členů vlády, že není jiné cesty, než aby některé nemocnice, kterých máme stejně hodně, zkrachovaly.

Dopis premiérovi Rusnokovi, dopis ministryni Benešové a tiskové prohlášení krizového štábu z 26. 9. 2013 viz níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.